^ Vissza Fel
Béres Csaba címke bejegyzései:

2022 a nyertes pályázatok éve volt

Közélet  ,   2023. január 13. péntek 

Béres Csaba polgármesterrel az elmúlt év sikereiről, nehézségeiről és az induló nyertes pályázatokról beszélgettünk. A tavalyi év a háború és az elszálló energiaárak árnyékában telt, ami érezhető volt nemcsak az átlagemberek pénztárcáján, hanem sajnos a városi költségvetésen és ezáltal a megvalósult munkálatokon is. Ennek ellenére tavaly is voltak sikerek, eredményes megvalósítások.

Bár az év első felében még érvényben lévő járványügyi korlátozások több program megszervezését is ellehetetlenítették, még így is számos kulturális és közösség építő rendezvényt szerveztek, amiknek a listáját felsorolni is hosszú lenne.

A város, ahol a tervek megvalósulnak

Közélet  ,   2022. január 10. hétfő 

Béres Csaba polgármesterrel az elmúlt év megvalósításairól és a városvezetés jövőbeli projektjeiről

Nagy a nyüzsgés-mozgás a székelyhídi polgármesteri hivatalban. Szigorú járványügyi intézkedések betartása mellett folyik az ügyintézés. Béres Csaba polgármester (portrénkon) irodája előtt is többen várakoznak. Többszöri egyeztetést követően sikerül az elöljáróval egy hosszabb beszélgetést megejtenünk. Ezen nincs mit csodálkozni, hisz az állandóan pörgő elöljáró hol a város különböző részein szemléli az épp aktuális munkálatokat, hol pedig a helyhatóság szárnyai alatt működő további öt faluban szemlézi a történéseket. Miután megnyugtatóan konstatálja a folyamatok mibenlétét, már veszi is az irányt Bukarestbe, hogy a várost építő-szépítő beruházások, pályázatok sikeres végkimenetelét egyengesse a különböző szakminisztériumokban.

A szeretet ünnepére

Közélet  ,   2017. december 22. péntek 

A karácsony a szeretet ünnepe, a meghittség ideje. Karácsonykor minden és mindenki megváltozik kicsit. Ilyenkor jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra. Visszatérünk az igazi értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában időnként háttérbe szorulnak. Jobban figyelünk családunkra, barátainkra, embertársainkra. Az ünnepi készülődés, ajándékvásárlás izgalma csodálatos, de az igazi örömöt azok a meghitt pillanatok adják, amelyeket szeretteinkkel töltünk el. Egy szóval, mosollyal, érintéssel sokkal többet tudunk adni, mintha drága ajándékokkal halmoznánk el egymást.Az igazi ünnephez nem kell más, csak az, hogy szeretni, tisztelni tudjuk egymást, mert hiába vagyunk együtt, ha csak rideg ajándékozásból, vacsorából és egymást untató beszélgetésből áll az ünnep. Kell legyen közöttünk egy erős kapocs, és ez nem más, mint a szeretet. Kívánjuk, hogy karácsony elmúltával se veszítsük el egymás iránti tiszteletünket, szeretetünket. Vigyük magunkkal karácsony igazi üzenetét a hétköznapokba is. Áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt és boldog új évet kívánunk mindenkinek!
Béres Csaba polgármester

Stabilitás és folytonosság

Kanapé    2017. január 30. hétfő 

Évértékelő interjú a sikerekről, gondokról és tervekről Béres Csaba polgármesterrel

A 2017-es esztendő új reményekkel kecsegtet bennünket. A Bihar megyei embereket különösképpen, hisz magyar nemzetiségű vezető került a megye élére. A 2016-os helyhatósági választások során Béres Csaba polgármesternek újabb négy évre bizalmat szavazott a lakosság. Ez stabilitást és folytonosságot jelent a Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban lakók számára. Az elmúlt év történéseiről, valamint az idei év várható megvalósításairól kérdeztük az elöljárót.

Polgármesteri évértékelő

Közélet    2015. december 12. szombat 

Befejezett és folytatásra váró fejlesztések városunkban

A 2015-ös esztendő végéhez közeledve visszagondolunk az elmúlt hónapokra, számba vesszük, mire jutottunk az idén, és leltárt készítünk megvalósításainkról. Ezt kértük Béres Csabától, Székelyhíd város polgármesterétől is.

„Elkerült” bennünket az elkerülő út befejezése
„Nagy reményekkel indultunk ennek az évnek, aztán valahogy úgy gondoltuk, ha csak a felét meg tudjuk valósítani, akkor is örülni fogunk – kezdi értékelését városunk vezetője. – Épp ott tartunk, hogy az összes ígért projekt körülbelül fele lesz meg. Ez sajnos a gazdasági helyzetnek tudható, de igazából véve olyan projektünk, ami elkezdődött és valamikor nincs rá esély befejezni, nincsen. Reményeink szerint be kellett volna fejeződjön decemberben például az elkerülőút is. Ott egy cégek közötti vita miatt ment meg a szerződés, és ezért csúsztunk el. Elméletileg most december 15-én át kellett volna adni, de valamikor késő tavasszal kiderült, hogy a cég, aki megnyerte a közbeszerzési eljárást, aki eddig dolgozott, az különböző gazdasági okok miatt nem tudja befejezni, úgyhogy visszamondták a munkálatot. De ugye mint tudjuk, az elkerülőút 60 százalékban be van fejezve. Ezt a munkálatot újra fogják licitáltatni közbeszerzési eljáráson keresztül, és reményeink szerint még jövőre új kivitelező lesz. Tehát ez az idén sajnos nem fejeződött be.

Székelyhídiak a mszczonówi történelmi fesztiválon

Kultúra    2013. október 2. szerda 

A polgármester testvér-települési megállapodást kötne a lengyel kisvárossal

Egy elsőre szimpatikus lengyelországi küldöttséggel találkoztunk júniusban, amikor a geotermális energiák felhasználásáról szóló olaszországi konferencián jártunk (korábbi lapszámunkban olvashattak róla). Hamar kiderült, hogy sok mindenben „egybevágunk”. Településük ugyanúgy tizenegy ezer lakosú, mint Székelyhíd, 40 km-re vannak Varsótól, úgy, mint mi Nagyváradtól, van termálstrandjuk, mint nekünk és a középületeiket is meleg vízzel fűtik. Mosolyogva bár, de hozzáteszem, hogy ezen felül azt is tudjuk, lengyel és magyar két jó barát…

Magas részvétel az előválasztásokon

Közélet  , ,   2012. május 6. vasárnap 

A szavazáson győztes Béres Csaba jelenlegi városvezető újra indul a polgármesteri székért

Több mint négyezer székelyhídi és környékbeli lakos szavazott április 14–15-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) helyi, mozgó- és állóurnás előválasztásán. Városunk és a környező falvak szavazópolgárainak körülbelül fele így közvetlenül dönthetett a június 10-i helyhatósági választások jelöltjeiről, az előző négy-nyolc-tizenkét évben megszokott módon.