^ Vissza Fel
politika címke bejegyzései:

A politika dilemmája

Közélet    2016. november 1. kedd 
 686

(közvélemény szubjektíven)

Annak idején, amikor a firkászszakmát tanultuk, egy országos napilap munkatársa látogatott el hozzánk. Beszélt a szakma csínjáról-bínjáról, apró fogásokat árult el, de nem felejtett el szólni a buktatókról sem. Majd minden hallgatónak más-más kérdést szegezett. Nem az elsajátított tudásszint érdekelte elsősorban, hanem a jelleműnkből, nevelésünkből adott racionális ítélőképességünk.

Tőlem arra várta a választ, mit tennék mint újságíró, ha tudomásomra jutna, hogy egy egyébként a közösségért sokat munkálkodó magyar vezető illegális módon jelentős anyagi haszonra tett szert? Jelentene-e számomra valamit az, hogy a vérem ő is, hogy magyar, vagy a törvényt tartanám tiszteletben mindenekfölött?

Magas részvétel az előválasztásokon

Közélet  , ,   2012. május 6. vasárnap 
 598

A szavazáson győztes Béres Csaba jelenlegi városvezető újra indul a polgármesteri székért

Több mint négyezer székelyhídi és környékbeli lakos szavazott április 14–15-én a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) helyi, mozgó- és állóurnás előválasztásán. Városunk és a környező falvak szavazópolgárainak körülbelül fele így közvetlenül dönthetett a június 10-i helyhatósági választások jelöltjeiről, az előző négy-nyolc-tizenkét évben megszokott módon.