Zeneoktatási koncertet szerveztek a diákok számára Székelyhídon. A másodszorra megtartott esemény június 7-én a helyi múzeum épületében zajlott, mely Bogdan Dina zenetanárnő és férje Florin Dina, a helyi tanácsosi testület, valamint koncert előadói, a Nagyváradi Állami Filharmónia szimfonikus zenekara tagjainak közös kezdeményezésével jött létre.

A nemrégen szervezett első koncert témája a húros hangszerek bemutatása köré csoportosult, míg ezt az alkalmat a fúvós hangszereknek és ezekre felépített zenemûveknek szentelték. A koncert háziasszonya ezúttal is Bulzan Annamária énekesnő volt, aki magával ragadó lelkesedéssel magyarázott a részt vevő diákoknak és érdeklődőnek a fúvós hangszerek felépítéséről, sajátosságairól és az ezekkel elõadott zenemûvekrõl és szerzõkrõl. Megismerkedhettünk a trombitával, kürttel, harsonával, tubával, fuvolával, oboával, klarinéttal és fagottal. A hangszerek részletes bemutatása mellett híres zeneszerzők művei csendültek fel a múzeum nagytermében, a fúvósok csodálatos hangszerei megszólaltatták Johann Sebastian Bach, Carl Orff és John Williams műveit is. A többszörös Oscar-díjas amerikai zeneszerző dallamaival a sci-fi rajongóknak kedveztek, hisz ki ne ismerné a Star Wars (Csillagok háborúja) sorozatába tartozó kultikus filmek betétdalát?
A diákok és egybegyűltek ezúttal is kitűnően érezték magukat a leckekoncerten, habár meg kell jegyeznem, a múltkori alkalomhoz képest megcsappant az zenekedvelő közönség száma. De remélhetőleg, a következőn ismét szép számban összegyűltünk, hisz a 2013-14-es tanévben a koncertsorozat folytatódik majd. A következő koncertek témája az ütőhangszerek megismerése lesz, és a szervező reményei szerint az összes hangszert összegzőlkalom is eljön a jövőben, melyről biztosan tudomást szereznek majd lapunk hasábjairól.

 
Ér hangja