^ Vissza Fel
koncert címke bejegyzései:

Antal Timi: a nyár első nagy bulija

Kanapé  ,   2016. június 20. hétfő 
 772

Néhány évvel ezelőtt hatalmas nagy döntést hoztál azzal, hogy elindultál az X Faktor versenyében és ott második helyezett lettél. Mi vitt rá téged erre?
– Igazából szerintem a zene szeretete az, ami elhatározta azt, hogy én mindenféleképpen ezen a pályán szeretnék mozogni. Ez lehetőség volt számomra, amit megpróbáltam megfogni és élni vele. Hála Istennek sikerült is bekerülnöm annak idején a műsorba. Úgyhogy valahol tényleg az, hogy gyerekkorom óta azt álmodtam, énekesnő leszek valamikor. Igazából ez hajtott akkor oda, hogy jelentkezzek a műsorba.

Mennyire változtatta meg az életedet ez a műsor?
– Teljesen megváltoztatta az életemet, már csak azért is, mert elköltöztem Erdélyből Budapestre. Énekesnő lettem. Tényleg azt csinálhatom, amit szeretek, azt dolgozom, amit szeretek. Ezért nagyon-nagyon hálás vagyok, mert tényleg összeteszem a két kezem, hogy nap mint nap azzal tudok foglalkozni, amit úgy igazán a szívemhez közel érzek. Az X Faktor abszolút megváltoztatta az életemet, hála Istennek pozitív irányba.

Aranyesős péntek

Kultúra  ,   2016. június 20. hétfő 
 869

Pénteken délután a sportpályára érkezőket igényesen berendezett városnapi forgatag fogadta. A gyermekeket a vidámpark játékai csalogatták, a felnőtteket a lacikonyhákból áradó illatfelhők, s a sörsátrak szomjoltó nedűje csábítgatta.

A tikkasztó melegben, az esőt, vihart jelző páradús levegőben mindenki az eget kémlelte, hisz az időjárási előrejelzések nem voltak biztatóak.

Épp a hét órai programkezdéskor ácsorgott egy esőfelhő a város felett, de látva, hogy itt nagy buli készül, gyorsan tovább is állt, így a koncertek sorozatát kezdő Buliszerviz zenekar félórás csúszással ugyan, de meg tudta tartani koncertjét. Bondoc Endre és Ormos Gyula ének és billentyűzéssel, Károly Ferenc szaxofonjátékával, ţentea Kitty pedig csodálatos énekhangjával járult a gyülekező közönség hangulatalapozásához, ám egy újabb, ekkor már erőteljesebb vihar véget vetett a koncertnek.

Tamás Gábor hazatalált hozzánk

Kultúra    2015. november 28. szombat 
 701

Tamás Gábor észak-erdélyi koncertturnéja alkalmával november 22-én a székelyhídi múzeumba érkezett. A nem túl nagy létszámú, ám annál lelkesebb közönség a jelenleg Svédországban élő, kolozsvári származású népszerű zeneszerző és énekes Játszszuk el újra című lemezének bemutatásán vehetett részt, amely válogatás az utóbbi évtized legsikeresebb dalaiból, és rejteget néhány új szerzeményt is.

A népszerű énekes tehetsége már nagyon fiatal korban megmutatkozott, hisz alig volt tízéves, amikor felvételt nyert a kolozsvári opera magyar és román gyermekkórusába. Itt kezdődött énekesi pályája többnyire klasszikus zenei vonulaton. Következett a zeneakadémia és az 1970-ben Temesváron szervezett országos táncdalfesztivál, melynek megnyerése igazi áttörést jelentett a művész karrierjében. A könnyűzene lett az ő pályája, mely az elmúlt évtizedekben Európától Ausztráliáig és az Egyesült Államokig ívelt, nem feledve az otthont, Erdélyt, a felvidéki és vajdasági magyarságot sem.

A zene az kell, hogy ne vesszünk el…

Kultúra  , ,   2013. július 4. csütörtök 
 573

Zeneoktatási koncertet szerveztek a diákok számára Székelyhídon. A másodszorra megtartott esemény június 7-én a helyi múzeum épületében zajlott, mely Bogdan Dina zenetanárnő és férje Florin Dina, a helyi tanácsosi testület, valamint koncert előadói, a Nagyváradi Állami Filharmónia szimfonikus zenekara tagjainak közös kezdeményezésével jött létre.

Pintér Béla-koncert Nagykágyán

Közélet  ,   2012. február 11. szombat 
 673

Nemcsak a nagykágyai fiataloknak énekelt Pintér Béla magyarországi énekes azon január végi találkozón, amelyet Kiss Anikó nagyváradi vallástanár népszerű vallásórái emlékére szerveztek egykori tanítványai. (Az elmúlt években Anikó néni nyaranta, de év közben is több alkalommal kijárt Nagykágyára baptista vallásórákat tartani, amelyekre vallástól függetlenül igen sokan ellátogattak.) Anikó néni nyitotta az estét, és a mi szeretett Balla Frigyes bácsink, a székelyhídi baptista lelkipásztor imával köszöntött mindenkit, majd Pintér Béla énekes beszélt, aki maga írja és énekli dalait. A koncert a Rólam van szóval kezdődött. A Hivatalos vagyok egy partyra című dalt mindenki nagyon lelkesen énekelte és a nyári táborban tanult táncot hozzáfűzve lelkesítették a fiatalokat Isten dicsőítésére. Az egész koncert általános tetszést aratott, az előadóval együtt énekeltük az ismert dalokat.

„Mindkettőnk lételeme a folyamatos pörgés”

Mozaik  , ,   2011. szeptember 4. vasárnap 
 708

A Deep Central frontemberei a Romanian Music Awardsra készülődnek

 

Vajon kiket takar a bukaresti Deep Central könnyűzenei együttes neve? Néhány kattintás az interneten, és csupa ismerős számba botlottam a YouTube-on. A csapatról pedig minden zenekedvelő többet tudhat meg a két frontemberrel, George Călinnel és Dorin Todoruţcal a szombati koncertjük után készült interjúból.

 

Pöttyös labdák röpködtek Dévényi Tibi bácsi retrópartiján

Mozaik  ,   2011. szeptember 4. vasárnap 
 509

Pöttyös labdáival növelte a hangulatot Dévényi Tibi bácsi, a szombat este egyik sztárvendége, aki éjfél után lépett színpadra. A „lemezlovas” láttára és hallatára mindenki a színpad köré gyűlt, s együtt buliztak a ’80-as évek legjobb zenéire.

 

A közönség köreiben fergeteges hangulat tombolt, minden kéz a levegőben volt, s mindenki Tibi bácsiért sikított. Híres pöttyös labdáit folyamatosan dobálta az érte őrjöngő közönségnek.

 

Zongoraest Liszt Ferenc és kortársai tiszteletére

Kultúra  , ,   2011. március 31. csütörtök 
 623

Zongoraestet szerveztek március 24-én a székelyhídi református templomban. A vendégelőadó Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész előadásában híres melódiák csendültek fel az ódon falak között. Az est fővédnöke Csűry István királyhágómelléki református püspök volt. A műsorban a hallgatóság egy képzeletbeli hajón utazhatott végig a zenetörténet nagyjainak élettörténetén és művészeti pályáján. A műsorban elhangzott az idei év ünnepeltje, Liszt Ferenc Harmonies poetiques et religieuses zongoraciklusának számos darabja, ugyanakkor felcsendültek olyan híres zeneszerzők művei is, mint Chopin, Grieg vagy Schumann.