^ Vissza Fel
koncert címke bejegyzései:

Fergeteges hangulat a zenetörténeti előadáson

Diáksarok,Kultúra  ,   2023. március 16. csütörtök 

Városunkban turnézott a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum

Székelyhídon kezdte meg a 2023-as erdélyi turnéját a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum. Március 13-án két előadást is tartottak a Szabó Ódzsa Városi Színházban a szép számban megjelent, főként diákokból álló közönség előtt.  Míg tavalyi turnéjuk során a gyermekek a rocklegendákkal ismerkedhettek meg, addig idén a popzene került terítékre a zenetörténeti előadással egybekötött koncerten. Az előadásokon résztvevők Ray Charlestól az afroamerikai soul- és popzenén át ismerhették meg a zene fejlődését a legismertebb magyar előadókig. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából a székelyhídi koncert Petőfi Sándor Nemzeti dalának közös eléneklésével zárult.

Keresztény dalok a telt házas színházban

Hitélet,Kultúra  ,   2022. október 8. szombat 

Pintér Béla koncertjén többször együtt énekelt a közönség

Fenomenális, telt házas koncertet tartott Pintér Béla, Magyarország egyik legismertebb keresztény énekes-zeneszerzője a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban október 1-én. Az előadásra hatalmas volt az érdeklődés, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy pótszékeket kellett biztosítani, hogy mindenkinek jusson ülőhely. A felcsendülő zenék mellett meghitt beszélgetések, biblia történetek is színesítették a közel kétórás előadást. A legismertebb dalok teljes egészében megtöltötték a színházat, hiszen mind a felnőttek, mind a gyerekek együtt énekeltek a művésszel.

Elsöprő erejű Zenede rockkoncert rázta fel a színház közönségét

Diáksarok,Kultúra  , ,   2022. május 16. hétfő 

Fergeteges rocktörténeti koncertet adott a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum csapata május 9-én a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban. A 2020-ban tervezett, Nemzeti Kulturális Alap által támogatott, határon túli koncertsorozatot több alkalommal újratervezték a világjárvány miatt, de a várakozás megérte. Ha kattintáshajhász címet akarnék adni a beszámolónak, azt írnám: Felrobbant a székelyhídi színház! Ez az állítás azonban kattintásmérőtől függetlenül is megállja a helyét. A Zenede csapata két ízben adta elő műsorát, ebből a délelőtti alkalom, amelyre iskolásokat vártak, elsöprő erővel hatott a gyerekekre, de a kísérő pedagógusokra és a szervezőkre is.

Antal Timi: a nyár első nagy bulija

Kanapé  ,   2016. június 20. hétfő 

Néhány évvel ezelőtt hatalmas nagy döntést hoztál azzal, hogy elindultál az X Faktor versenyében és ott második helyezett lettél. Mi vitt rá téged erre?
– Igazából szerintem a zene szeretete az, ami elhatározta azt, hogy én mindenféleképpen ezen a pályán szeretnék mozogni. Ez lehetőség volt számomra, amit megpróbáltam megfogni és élni vele. Hála Istennek sikerült is bekerülnöm annak idején a műsorba. Úgyhogy valahol tényleg az, hogy gyerekkorom óta azt álmodtam, énekesnő leszek valamikor. Igazából ez hajtott akkor oda, hogy jelentkezzek a műsorba.

Mennyire változtatta meg az életedet ez a műsor?
– Teljesen megváltoztatta az életemet, már csak azért is, mert elköltöztem Erdélyből Budapestre. Énekesnő lettem. Tényleg azt csinálhatom, amit szeretek, azt dolgozom, amit szeretek. Ezért nagyon-nagyon hálás vagyok, mert tényleg összeteszem a két kezem, hogy nap mint nap azzal tudok foglalkozni, amit úgy igazán a szívemhez közel érzek. Az X Faktor abszolút megváltoztatta az életemet, hála Istennek pozitív irányba.

Aranyesős péntek

Kultúra  ,   2016. június 20. hétfő 

Pénteken délután a sportpályára érkezőket igényesen berendezett városnapi forgatag fogadta. A gyermekeket a vidámpark játékai csalogatták, a felnőtteket a lacikonyhákból áradó illatfelhők, s a sörsátrak szomjoltó nedűje csábítgatta.

A tikkasztó melegben, az esőt, vihart jelző páradús levegőben mindenki az eget kémlelte, hisz az időjárási előrejelzések nem voltak biztatóak.

Épp a hét órai programkezdéskor ácsorgott egy esőfelhő a város felett, de látva, hogy itt nagy buli készül, gyorsan tovább is állt, így a koncertek sorozatát kezdő Buliszerviz zenekar félórás csúszással ugyan, de meg tudta tartani koncertjét. Bondoc Endre és Ormos Gyula ének és billentyűzéssel, Károly Ferenc szaxofonjátékával, ţentea Kitty pedig csodálatos énekhangjával járult a gyülekező közönség hangulatalapozásához, ám egy újabb, ekkor már erőteljesebb vihar véget vetett a koncertnek.

Tamás Gábor hazatalált hozzánk

Kultúra    2015. november 28. szombat 

Tamás Gábor észak-erdélyi koncertturnéja alkalmával november 22-én a székelyhídi múzeumba érkezett. A nem túl nagy létszámú, ám annál lelkesebb közönség a jelenleg Svédországban élő, kolozsvári származású népszerű zeneszerző és énekes Játszszuk el újra című lemezének bemutatásán vehetett részt, amely válogatás az utóbbi évtized legsikeresebb dalaiból, és rejteget néhány új szerzeményt is.

A népszerű énekes tehetsége már nagyon fiatal korban megmutatkozott, hisz alig volt tízéves, amikor felvételt nyert a kolozsvári opera magyar és román gyermekkórusába. Itt kezdődött énekesi pályája többnyire klasszikus zenei vonulaton. Következett a zeneakadémia és az 1970-ben Temesváron szervezett országos táncdalfesztivál, melynek megnyerése igazi áttörést jelentett a művész karrierjében. A könnyűzene lett az ő pályája, mely az elmúlt évtizedekben Európától Ausztráliáig és az Egyesült Államokig ívelt, nem feledve az otthont, Erdélyt, a felvidéki és vajdasági magyarságot sem.

A zene az kell, hogy ne vesszünk el…

Kultúra  , ,   2013. július 4. csütörtök 

Zeneoktatási koncertet szerveztek a diákok számára Székelyhídon. A másodszorra megtartott esemény június 7-én a helyi múzeum épületében zajlott, mely Bogdan Dina zenetanárnő és férje Florin Dina, a helyi tanácsosi testület, valamint koncert előadói, a Nagyváradi Állami Filharmónia szimfonikus zenekara tagjainak közös kezdeményezésével jött létre.

Pintér Béla-koncert Nagykágyán

Közélet  ,   2012. február 11. szombat 

Nemcsak a nagykágyai fiataloknak énekelt Pintér Béla magyarországi énekes azon január végi találkozón, amelyet Kiss Anikó nagyváradi vallástanár népszerű vallásórái emlékére szerveztek egykori tanítványai. (Az elmúlt években Anikó néni nyaranta, de év közben is több alkalommal kijárt Nagykágyára baptista vallásórákat tartani, amelyekre vallástól függetlenül igen sokan ellátogattak.) Anikó néni nyitotta az estét, és a mi szeretett Balla Frigyes bácsink, a székelyhídi baptista lelkipásztor imával köszöntött mindenkit, majd Pintér Béla énekes beszélt, aki maga írja és énekli dalait. A koncert a Rólam van szóval kezdődött. A Hivatalos vagyok egy partyra című dalt mindenki nagyon lelkesen énekelte és a nyári táborban tanult táncot hozzáfűzve lelkesítették a fiatalokat Isten dicsőítésére. Az egész koncert általános tetszést aratott, az előadóval együtt énekeltük az ismert dalokat.