Pénteken délután a sportpályára érkezőket igényesen berendezett városnapi forgatag fogadta. A gyermekeket a vidámpark játékai csalogatták, a felnőtteket a lacikonyhákból áradó illatfelhők, s a sörsátrak szomjoltó nedűje csábítgatta.

A tikkasztó melegben, az esőt, vihart jelző páradús levegőben mindenki az eget kémlelte, hisz az időjárási előrejelzések nem voltak biztatóak.

Épp a hét órai programkezdéskor ácsorgott egy esőfelhő a város felett, de látva, hogy itt nagy buli készül, gyorsan tovább is állt, így a koncertek sorozatát kezdő Buliszerviz zenekar félórás csúszással ugyan, de meg tudta tartani koncertjét. Bondoc Endre és Ormos Gyula ének és billentyűzéssel, Károly Ferenc szaxofonjátékával, ţentea Kitty pedig csodálatos énekhangjával járult a gyülekező közönség hangulatalapozásához, ám egy újabb, ekkor már erőteljesebb vihar véget vetett a koncertnek.

Az ég leszakadását a sztárvendég Bódi Guszti és Margó az öltözősátorban vészelte át. Látva a székelyhídi közönség kitartását, annak ellenére, hogy siettek egy következő fellépésre, „nem azért jöttünk ilyen messziről, hogy ne lépjünk fel” címmel megvárták, míg elcsendesült az idő. Azután pedig, ha vizes színpadon is, de megtartották a várva várt előadásukat.

A népszerű nóta- és operetténekesnek, Ozsváth Józsefnek (portrénkon) déja vu érzése lehetett, hisz a tavalyi városnapon is éppen az ő idősávjában szakadt az eső. Nem volt ez most sem másként, ám a közkedvelt énekes kitartóan helytállt és programjának kilencvenkilenc százalékát a viharos időjárás ellenére is elénekelte, hisz a sátrak és lacikonyhák védelmébe menekült közönség, ha távolabbról is, de figyelt az előadóra.

Sajnos a további programokat teljesen elmosta a vihar, a hirtelen lezúduló nagy esőmennyiség és a heves széllökések miatt le kellett engedni a színpad tetejét, így a fiatal rockbanda, a SteelCross koncertje „átúszott” a következő napra.


Írta: Fekete Katalin