^ Vissza Fel
uszoda címke bejegyzései:

Úszni tanítanak, egészségre nevelnek az uszodában

Ér-sport  ,   2021. november 5. péntek 
 374

Úszótanfolyamokra várják az érdeklődőket a sportszakemberek a székelyhídi tanuszodában. Egy, már évek óta várt együttműködésnek köszönhetően novembertől a nagyváradi Xterra Sportklub munkatársai várják úszásoktatásra a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, minden hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken.

Szeptember derekán nyitotta meg kapuit Székelyhíd tanuszodája, és napokon belül bebizonyosodott, hogy a lakosság már nagyon várta a létesítmény kapunyitását. A hónap végére Krizsán Benjámin helyi származású testnevelő tanár, hivatalos úszásoktató órarendje egy szempillantás alatt betelt. Az érdeklődés azonban nem hagyott alább, így további oktatókat keresett az uszodát működtető helyhatóság.

Felavatták Székelyhídon a tanuszodát

Közélet  ,   2021. szeptember 21. kedd 
 373

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Székelyhídon az első olyan tanuszoda, amelyet a Bihar Megyei Tanács finanszírozott az alárendeltségében működő Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökségen keresztül. A tanuszodák építési ötlete még 2017-ben vetődött fel.  Az RMDSZ javaslatára a következő évben az országos költségvetésből sikerült 35,7 millió lejt elkülöníteni, hogy hét Bihar megyei településen: Székelyhídon, Diófáson, Belényesben, Vaskószikláson, Nagyszalontán, Margittán és Érmihályfalván is, hasonló létesítmény épülhessen.

A székelyhidi létesítményben egy úgynevezett fél olimpiai, 25 méter hosszú és 12és fél méter széles, valamint egy kisebb, 6-szor 12 és fél méteres gyermekek úszásoktatására alkalmas medence kapott helyett.  A beruházás végül 5,4 millió lejbe került. A székelyhidi úszásoktatás beindításának hármas célja van. Egyrészt olyan gyerekeket szeretnének kinevelni, akik magabiztosan mozognak a vízben.