Második helyezéssel tértek haza a Székelyhídi Sasok Sportklub gyerekcsapatának tagjai a Körös-kupa (Cupa Crişul) elnevezésű megmérettetésről július 11-én. A szentjánosi sportlétesítményben idén hatodik alkalommal zajló tornát a Nagyváradi Rapid Crișul Sportklub szervezte.

A 2009–2010-es születésű korosztályban együttesünk a második legjobbnak bizonyult az Aradi Viitorul csapata mögött. A csoportban az első két mérkőzésen fölényes győzelmet aratott a Székelyhídi Sasok Sportklub, a Berettyószéplaki Voința csapatát 5-0, a Borsi Viitorult pedig 4-1 arányban győztük le. A harmadik csoportmeccsen Bihari Sportklubbal szemben még mindig veretlenek maradtak a fiúk. Viszont az utolsó mérkőzésre már kicsit elfáradtak, 1-0-ra kikaptak az Aradi Viitorul együttesétől, így a második legjobbként zárták a tornát. Emellett Ștefan Dániel egyéni játékosként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a legjobb középpályásnak járó díjban részesült.

Megkeresésünkre Oláh Róbert edző elmondta, már a torna elején tisztában volt azzal, hogy a megmérettetésnek nincs nagy tétje, hiszen minden csapatot díjazni fognak. Viszont annak érdekében, hogy együttese minél jobb eredményt érjen el, nem osztotta meg ezt az információt a fiúkkal. Hozzátette: „Nagyon örülök, hogy ezen a tornán ilyen jól szerepeltünk. Ez az első alkalom, hogy ilyen jó eredményt tudhatunk magunkénak, hiszen ezáltal sokkal motiváltabbakká váltak a fiúk. Remélhetőleg hamarosan kezdődik a megyei bajnokság, ahol tovább menetelhetünk hasonló sportteljesítmény elérése felé.”


Írta: Antal Noémi