Ünnepélyesen is megnyitották az IER-MED Kft. székelyhídi szakrendelőjét szeptember 21-én, szombaton. Rövid bemutatkozást, valamint köszöntő beszédet tartottak az alapító tagok, Nagy István debreceni mentős és Szilágyi Gizella helyi asszisztens. Ünnepélyes beszédet mondott magyar és román nyelven Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő. Mindhárman örömüket fejezték ki és büszkén beszéltek arról, hogy a térségnek, mekkora előrelépés ez a komplex rendelőintézet, hiszen ez idáig, egy szakirányú vizsgálatért a betegeknek hosszú kilométereket kellett utazniuk és sokszor nyelvi nehézségekkel is küszködtek.

A bürokrácia és az engedélyek beszerzése sokszor komoly gondokat okozott, de az alapítók kedvét mindez nem szegte. Így a tavalyi évtől kezdődő adminisztrációs ügyintézés után, két hónappal ezelőtt megnyithatta kapuit a szakorvosi rendelő. Jelenleg laboratórium, sebészet, endokrinológia, nőgyógyászat, ortopédia működik, de ultrahangos vizsgálat és üzemorvos is van a szakrendelőben. Eddig már több mint 200 Székelyhídról és a környező településekről érkező páciens fordult meg a rendelőben, amit az ott dolgozók abszolút sikerként könyvelnek el.
Szó volt a közeljövőben tervezett fejlesztésekről, bővítésekről is, amelyekkel kapcsolatban még folynak a megbeszélések. A megnyitót követően egy ebéd és kötetlen beszélgetés formájában nyílt alkalmuk egymással is megismerkedni a rendezvényen részt vevő magyarországi és romániai szakorvosoknak.

Kalló-Nagy Kamilla