^ Vissza Fel
ajándék címke bejegyzései:

Németországi karácsonyi ajándékok az érmelléki gyerekeknek

Közélet  , ,   2022. január 6. csütörtök 

Karácsonyi ajándékokkal örvendeztette meg nyolc érmelléki település gyermekeit az elmúlt év végén Günther Wiedemann, az Alb Donau Rumänienhilfe segélyszervezet képviseletében. Bihar megyében a Diakónia Keresztény Alapítvány által működtetett napközi központokban tanuló hátrányos helyzetű diákok voltak a meghívottjai az átadó ünnepségnek, amely december 28-án zajlott Székelyhídon. A polgármesteri hivatalok iskolabuszokat biztosítottak, hogy a diákok eljussanak a különböző helységekből.

Az alapítvány a helyhatóságokkal közösen nyolc helyszínen működtet  iskola utáni programokat a gyermekeknek. A pedagógusok és szociális munkások lelkiismeretes munkáját dicséri, hogy a kisdiákok fegyelmezetten vettek részt az eseményen. Az általuk összeállított műsorban karácsonyi énekek, versek és újévi köszöntők voltak. Figyelmesen hallgatták egymás előadását, amelyet tapssal jutalmaztak.

A Gyermek Jézus-otthon lakóinak adakoztak a motorosok

Közélet  , ,   2022. január 4. kedd 

Adományokkal érkeztek a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthonba a Wild Hawk motorosok csapatának tagjai tavaly december 23-án.

Nem áll távol tőlük az adakozás, karácsony közeledtével minden évben felkeresnek egy-egy gyermekotthont vagy idősotthont, olyan intézményt, ahol rászorulók vannak, hogy szebbé tegyék az ünnepet. A tizenkét motoros kivételesen autóval érkezett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által fenntartott intézménybe, így tudták csak ideszállítani azt a sok-sok ajándékot, amit a baráti társaság egészének felajánlásaiból sikerült összeállítani. A liszt, cukor, olaj, tartós élelmiszerek, gyümölcsök és édességek kirakodásában a ház lakói közül a nagyobb gyermekek is segítettek. Nagy volt az öröm, mert a kamra polcait gazdagító dolgokon felül mindegyikőjüknek jutott egy-egy bontogatós meglepetéscsomag is. A megajándékozottak karácsonyi dalokkal, versekkel köszönték meg a nagylelkű adományt. Aztán kézen fogták a vendégeket és megmutatták nekik a kastélyban berendezett otthonukat.

A Gyermek Jézus-Otthon lakóit is meglepte a Könyves Mikulás

Közélet  , ,   2021. december 6. hétfő 

Országszerte 840 – közöttük sok érmelléki – gyerek arcára csaltak mosolyt a Könyves Mikulás elnevezésű akció megálmodói, akik gyermekotthonok, árvaházak kis lakóit ajándékozzák meg egy-egy könyvvel. Sok levelet kaptak Érmellékről is: a Szentjobbi Szent István Szociális Központból tizenhat, Érmihályfalváról a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyermekotthonból 25, a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthonból pedig 41 gyerek jelezte, hogy szeretnének valamilyen könyvet. Váradi Mónika, a Bihar megyei gyűjtés koordinátora elmondta, hogy az otthonok vezetői pozitívan fogadták őket, nagyon örültek a kezdeményezésnek. Ez egy óriási lehetőség a gyerekeknek, hiszen az otthonokban a legszükségesebbeket megkapják, de a könyvekre már kevesebb pénz jut. A székelyhídi gyerekek egyik fele bentlakó, a másik fele pedig napközi otthonos, tehát délután hazamennek. A szervezők elmondták, hogy nagyon hálásak a sok önkéntesnek, akik segítettek lebonyolítani az akciót, a könyves Mikulásoknak, akik vállalták, hogy megveszik a könyveket a gyerekeknek, az otthonok vezetőinek az őszinte pozitív fogadtatásért.

Karácsonyi vásár a Petőfi-líceumban

Diáksarok  , ,   2010. december 18. szombat 

Karácsonyi vásárt szervezett a líceum diáktanácsa és vezetősége december 17-én az oktatási intézmény manzárdtermében. Ezzel a vásárral lehetőséget biztosítottak a diákoknak a karácsonyi ajándékok megvásárlására, a fölösleges holmik eladására. A vásári eladók közül megemlítjük a Pábaja kézműveskör standját, ahol az általuk készített alkotásokat értékesítették, de a használt ruhákból turkálót nyitó, számítógépes kütyüket eladni vágyó diákok sem hiányoztak.

A menyasszonytánc-ajándék

Mozaik  , ,   2010. június 20. vasárnap 

A házasulandó fiataloknak sokat emlegették, hogy ha nincsen házuk, szerezhetnek egy beépíthető telket, csak Zdroba bácsit, a néptanácselnököt kellett meghívják a lakodalomra. Kulcsáréknál a Rózsika lakodalmát késő ősszel tartották, addigra már kiforrt az újbor is. Zdroba bácsi így is, úgy is hivatalos lett volna, mert barátságban volt a családdal. A lakodalmat nagy készülődés előzte meg, a régi kultúrotthonban, a Fürdőnél tartották. Nagy volt a mulatság…
A sok ember el volt látva pompás enni-innivalókkal. Veres Gyuszi zenekara játszotta a szép nótákat, majd a vacsora után a talpalávalót. Ahogy illett, mindegyik fogáshoz a fővőfi elmondta a szórakoztató verseket-bolondságokat, kellőképpen le is öblítették, jött a menyasszonytánc.