^ Vissza Fel
ajándék címke bejegyzései:

Karácsonyi vásár a Petőfi-líceumban

Diáksarok  , ,   2010. december 18. szombat 
 535

Karácsonyi vásárt szervezett a líceum diáktanácsa és vezetősége december 17-én az oktatási intézmény manzárdtermében. Ezzel a vásárral lehetőséget biztosítottak a diákoknak a karácsonyi ajándékok megvásárlására, a fölösleges holmik eladására. A vásári eladók közül megemlítjük a Pábaja kézműveskör standját, ahol az általuk készített alkotásokat értékesítették, de a használt ruhákból turkálót nyitó, számítógépes kütyüket eladni vágyó diákok sem hiányoztak.

A menyasszonytánc-ajándék

Mozaik  , ,   2010. június 20. vasárnap 
 562

A házasulandó fiataloknak sokat emlegették, hogy ha nincsen házuk, szerezhetnek egy beépíthető telket, csak Zdroba bácsit, a néptanácselnököt kellett meghívják a lakodalomra. Kulcsáréknál a Rózsika lakodalmát késő ősszel tartották, addigra már kiforrt az újbor is. Zdroba bácsi így is, úgy is hivatalos lett volna, mert barátságban volt a családdal. A lakodalmat nagy készülődés előzte meg, a régi kultúrotthonban, a Fürdőnél tartották. Nagy volt a mulatság…
A sok ember el volt látva pompás enni-innivalókkal. Veres Gyuszi zenekara játszotta a szép nótákat, majd a vacsora után a talpalávalót. Ahogy illett, mindegyik fogáshoz a fővőfi elmondta a szórakoztató verseket-bolondságokat, kellőképpen le is öblítették, jött a menyasszonytánc.