^ Vissza Fel
Gyermely címke bejegyzései:

A közösségfejlesztés közös lehetőségei

Testvértelepülési találkozót tartottak Székelyhídon június 16–18. között az Európai Unió Európa a polgárokért nevet viselő programjának finanszírozásával és Székelyhíd Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával.

A IV. Székelyhídi Városnapok rendezvénysorozatával egybekötve tartotta meg az Ér Hangja Egyesület azt a határokon átívelő baráti találkozót, amely az Érmellék kisvárosát közelebb hozta romániai, magyarországi, belgiumi, horvátországi és felvidéki (szlovákiai) testvértelepüléseihez. A találkozó célja az Európán belüli közös jövő építése volt ismerkedés és tapasztalatcsere révén, a közösségfejlesztés érdekében.

Mind egyek vagyunk e napon

Mozaik  , , ,   2013. július 9. kedd 

Városunk polgármestere, Béres Csaba, valamint a RMDSZ székelyhídi szervezetének elnöke, Ormos György képviselte Érmelléket a nemzeti öszszetartozás napja (június 4.) alkalmából a magyarországi Gyermelyen (Komárom-Esztergom megye) szervezett megemlékezésen, amelyen a határon túli országok magyarlakta régióiból több meghívott is részt vett.

Gyermelyi focitábor érmelléki gyerekekkel

Ér-sport  , ,   2013. július 9. kedd 

Labdarúgó edzőtáborban vehettek részt a székelyhídi gyerekek a magyarországi Gyermelyen (Komárom-Esztergom megye) június 17 és 21 között. A szervezők tizennégy gyereket tudtak volna fogadni, sajnos az útlevélproblémák miatt mindössze hatan vágtunk neki az útnak, három tizenkét éves: Colman György, Selmeczi Róbert, Orosz Tamás és három tizenhárom éves: Költő Dávid, Antal Krisztián és Szűcs János. Előző két alkalommal Kozma Sándor testnevelő szakos tanár vezetésével utaztak a fiúk, idén pedig alulírottra esett a választás.