^ Vissza Fel
betlehemes játék címke bejegyzései:

Betlehemező Hegyközi Csillagok

Hitélet    2023. december 28. csütörtök 

Keljetek fel jó pásztorok!  közvetítették a jó hírt az angyalok

Az advent a várakozás időszaka, amikor mindenki kitisztítja szívét, hogy befogadja a születendő gyermeket, aki örömet és békét hoz az embereknek. Ebben az adventi időszakban a Hegyközi Csillagok, a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola tanulócsoportja örömhírt hirdetett a közösségben. A csoport a SzékelyKapuk-ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretén belül több helyszínre is elvitte Jézus születésének örömhírét. Felkészítő tanáruk Béres Angéla református vallástanár volt. A program támogatója az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány, melynek programvezetője dr. Varga-Berta József, célja pedig a keresztény és a népművészeti hagyományok, a közösségi kultúra és a humanitárius tevékenységek támogatása.

Az emberek szívébe igyekeznek eljuttatni a karácsonyi örömhírt a székelyhídi betlehemezők

Hitélet    2023. december 24. vasárnap 

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum betlehemezős csapatai, a Hajnalcsillag és a Betlehemi Zarándokok immáron második alkalommal neveztek be a SzékelyKapuk-ZöldKapuk elnevezésű Nemzetközi Ökocivilizációs Játékokba, melynek keretén belül több helyszínre is elvitték Jézus születésének örömhírét. Felkészítő tanáraik Meleg Beáta római katolikus és Mészáros Ildikó református vallástanárok. A program célja a keresztény értékek és a népművészeti hagyományok, a közösségi kultúra és a humanitárius tevékenységek támogatása, népszerűsítése. A csapatok a versenykiírásnak megfelelően több helyszínen és időpontban hirdették az örömhírt Székelyhíd különböző helyszínein, valamint Nagyváradon és Érkeserűben.

Számos helyen betlehemeztek a Hegyközi Csillagok

Felevenítették a betlehemezés régi szép népszokásának hagyományát a hegyközszentmiklósi Toldi Általános Iskola V–VIII. osztályos diákjai, a Hegyközi Csillagok csapata. A csapat csatlakozott a Székely Kapuk–Zöld Kapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok idei pályázatában, melyet az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány és a Kerek Világ Alapítvány támogat. A pályázat célja a közösségi kultúra, a népművészeti hagyományok, és a társadalmi tevékenységek elősegítése, támogatása. A lelkes kis társaság örvendező szívvel készült a betlehemezés hagyományának felelevenítésére. Arra, hogy közelebb vigyék az emberekhez az örömhírt, Jézus születését, a betlehemi történetet.

Örömhírt vivő betlehemesek Székelyhídon

A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum betlehemezős csapatai, a Hajnalcsillag és a Betlehemi Zarándokok a SzékelyKapuk-ZöldKapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékok keretébben több helyszínre is elvitték Jézus születésének örömhírét. Felkészítő tanáraik Meleg Beáta római katolikus és Mészáros Ildikó református vallástanárok. A „SzékelyKapuk-ZöldKapuk” egy III – VIII. osztályos iskolás csoportoknak kiírt nemzetközi vetélkedő. A   programot   támogató   alapítvány   Magyarországon az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány, melynek programvezetője Dr. Varga – Berta József. A program célja a keresztény és a népművészeti hagyományok, a közösségi kultúra és a humanitárius tevékenységek támogatása.

A betlehemezés hagyományának felélesztése Hegyközszentmiklóson

Idén mi, a Hegyközi Csillagok is bekapcsolódtunk a Székelykapuk–Zöldkapuk Nemzetközi Ökocivilizációs Játékba, aminek célja a betlehemezés hagyományának megőrzése, továbbadása, aminek szervezője pedig az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány. 
Több helyen sikerült bemutatnunk betlehemes előadásunkat, amely során kaptunk bíztatást, köszönetet, meghívást, édességeket, üdítőt, szaloncukrot és csokoládét, természetesen több helyen elmondták visszavárnak bennünket jövőre. Köszönjük hogy fogadtak bennünket!