A székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum betlehemezős csapatai, a Hajnalcsillag és a Betlehemi Zarándokok immáron második alkalommal neveztek be a SzékelyKapuk-ZöldKapuk elnevezésű Nemzetközi Ökocivilizációs Játékokba, melynek keretén belül több helyszínre is elvitték Jézus születésének örömhírét. Felkészítő tanáraik Meleg Beáta római katolikus és Mészáros Ildikó református vallástanárok. A program célja a keresztény értékek és a népművészeti hagyományok, a közösségi kultúra és a humanitárius tevékenységek támogatása, népszerűsítése. A csapatok a versenykiírásnak megfelelően több helyszínen és időpontban hirdették az örömhírt Székelyhíd különböző helyszínein, valamint Nagyváradon és Érkeserűben.

Az első állomás a székelyhídi református templomban megrendezett „Idősek vasárnapja” hálaadó istentisztelet volt, de ellátogattak még betlehemes előadásukkal a nagyváradi római katolikus püspöki palotába, illetve a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székhelyére. Műsoruk bemutatásra került a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum által szervezett karácsonyi ünnepségen, az érkeserűi református templomban, valamint a székelyhídi Szabó Ódzsa Városi Színházban megrendezett XII. Karácsonyi Vásár alkalmával is. A betlehemes zarándoklat, december 24-én a székelyhídi római katolikus templomban, az éjféli mise alkalmával zárult.

A csapatok célja az volt, hogy a karácsonyi örömhírt eljuttassák minél több otthonba, családba, intézménybe, de legfőképpen az emberi szívekbe. A résztvevők, szervezők bíznak abban, hogy szolgálataikkal valóban sikerült a különböző közösségeknek örömet szerezni, és átadni azokat a lelki értékeket, melyek rámutatnak, mi is a karácsony igazi lényege: Isten abban mutatta meg irántunk való szeretetét, hogy elküldte számunkra a legnagyobb ajándékot, amit ember kaphatott, az ő egyszülött Fiát, Jézus Krisztust.


Írta: Mészáros Ildikó vallástanárnő