^ Vissza Fel
Érkeserű címke bejegyzései:

Elballagtak a nyolcadikosok Érkeserűben

Közélet  ,   2014. június 12. csütörtök 
Ballagtak az érkeserűi Számadó Ernő Általános Iskola nyolcadikos diákjai június 12-én. Az ünnepi ceremóniának délelőtt 10 órától az iskola udvara adott otthont.  A  diákok végigjárták az osztálytermeket és miután utoljára megszólalt a csengő, Sztretye Erika igazgatónő ünnepi gondolatait hallgathatták az egybegyűltek. Majd a VIII. osztály osztályfőnöke, Moldovan Mónika-Laura tanárnő ünnepi beszéde és a végzős diákok énekei, szavalatai következtek. A ballagó osztályt a szokásokhoz híven a VII. osztály is búcsúztatta versekkel, dalokkal, és kívánt további kitartást, egészséget, türelmet, boldogságot. Felcsendültek a magyar könnyűzenei világ klasszikusai is, úgy mint Kell még egy szó, Húsz év múlva, így téve még ünnepélyesebbé a közel egyórás eseményt. A rendezvényt ünnepi ebéd követte.

A hegyközszentmiklósi Toldysok a Berek-kupán

Ér-sport  , ,   2013. július 4. csütörtök 

Érkeserűben rendezték meg a VI. Berek-kupa kézilabda-mérkőzést június 6-án. Érkeztek kézilabdások Félegyházáról, Kiskerekiből, Hegyközszentmiklósról és természetesen a helyi diákok is részt vettek. Minden kategóriában két csoportba voltak sorolva a csapatok – közölte Zsigmond Levente hegyközszentmiklósi tornatanár. A fiúknál első helyet a kereki csapat vitte el, második helyezett Keserű fiúcsapata lett, harmadik helyet Félegyháza érte el.

Újabb Számadó Ernő-verseskötet jelent meg

Kultúra  ,   2012. február 11. szombat 

A csend beszéde címmel jelent meg Számadó Ernő érkeserűi költő (1907–1983) második verseskötete. A könyvet Gavrucza Tibor nyugalmazott református lelkipásztor, mint szerkesztő mutatta be. A kötet előszavát Boros József érmihályfalvi tanár írta, aki Számadóhoz fűződő barátságáról is beszélt. Az ilyen visszaemlékezésekből született az a vers, amit Boros Számadó emlékére írt, és amely az új könyvben is megtalálható A láp hű fia lettél címmel. A versek között – csakúgy, mint az előző kötetben (Fenyőfa a lápon) – Gavrucza Tibor akvarelljeit csodálhatjuk meg. A házigazda, Oroszi Magda érkeserűi református tiszteletes ez alkalomból a költő nevét viselő helyi iskolának, valamint a költő élettársa, Sárika unokahúgának, Fekete Hajnalnak ajándékozta azt a néhány különlegességnek számító régi Számadó kötetet, amelyekre budapesti antikváriumokban bukkant.