^ Vissza Fel
önkéntesség címke bejegyzései:

Nemzetközi ifjúsági csereprogram lesz Nagykágyán

Kultúra  ,   2021. január 18. hétfő 
 161

Erasmus+ ifjúsági csereprogramot szervez Kezdjünk sportvállalkozásokba a gazdasági fellendülés érdekében elnevezéssel, várhatóan 2021 tavaszán, Nagykágyán a Székelyhídi Sasok Sportklub. A programon harminchat fiatal fog részt venni hat országból: Észak-Macedónia, Horvátország, Litvánia, Magyarország, Portugália és Románia.

Az önkéntesség óriási lehetőség

Közélet    2021. január 13. szerda 
 145

Szolgálatukat befejező önkéntesek az Európai Szolidaritási Testület működéséről

Az Európai Szolidaritási Testület az Európai Unió új, két éve működő programja, amely az Európai Önkéntes Szolgálatot és az Erasmus+ önkéntességet váltotta fel. Célja a szolidaritás előmozdítása az európai társadalomban, amit úgy kíván elérni, hogy a fiatalokat és a civil szervezeteket könnyen hozzáférhető és magas színvonalú, a szolidaritást előtérbe helyező tevékenységekbe vonja be. Ezek a projektek nemcsak ösztönző és gazdagító élményt kínálnak: lehetőséget nyújtanak valós változtatásokra, miközben fejleszthetjük saját készségeinket és kompetenciáinkat.

Ünnepi spanyol hagyományok átölelése

Kultúra  ,   2020. december 17. csütörtök 
 126

Bemutatták utolsó 2020-as kulturális eseményüket az Ér Hangja Egyesület spanyol önkéntesei decemberben. Almudena Muñoz Soberón és Maria Vives Requena ezúttal a spanyol karácsonyi szokásokról készítettek online posztsorozatot Hagyományok átölelése: karácsonyunk ábrázolása címen.

Bejegyzéseiket először jellegzetes karácsonyi desszertek bemutatásával indították, így esett szó például a turrónról, amely egy cukorból, mézből és tojásfehérjéből készült finom sütemény, nugátédesség, mandula vagy más diófélék hozzáadásával. A lányok ráadásként rövid videókat is töltöttek fel a közösségi médiára.

Terítéken a legismertebb spanyol táncok!

Kultúra  , ,   2020. október 26. hétfő 
 114

A spanyol kultúra tánc- és zenevilágát hozták el egy aktív részvételt megkövetelő program formájában októberben az Ér Hangja Egyesület önkéntesei, Almudena és Maria. Elsőként Maria a katalán körtánc, a sardana trükkös lépéssorait tanította meg a résztvevőknek, amelyek bár egyszerűnek tűnnek, a ritmus gyorsulásával és az egyszerűlépkedés ugrálásra váltásával komoly bokagabalyodást okozhatnak.

Önkéntes fiatalok a városunkért

Közélet  ,   2019. szeptember 21. szombat 
 553

Székelyhíd több pontját szépítették az Erasmus Plus program külföldi résztvevői

Nemzetközi Erasmus Plus ifjúsági cserét szerveztek Székelyhídon szeptember 8–14. között, harminc fiatal részvételével. Görög, lett, litván és magyarországi tinédzserek is jelen voltak az Ér Hangja Egyesület csereprogramját teljesítő fiatalok között, akik a hét tevékenységi nap alatt az önkéntesség fogalmát tanulmányozták.

Az első napi bevezető foglalkozások között ott voltak az ismerkedést, névtanulást segítő játékok, az Erasmus Plus programot és a méltán megkapható YouthPass-oklevelet ismertető modulok, illetve a városnézés is. Utóbbi ebben az évben a témához illesztett fotóvadászattal gazdagodott: a fiatalok nem csak céltalanul nézelődve sétálgattak Székelyhíd utcáin, hanem olyan helyekről, jelenségekről készítettek fényképeket, amiket szerintük önkéntes tevékenység által jobbá lehetne tenni. Az összegyűlt képeket aztán bemutatták egymásnak az útra kelt vegyes csoportok, és a skála nagyon széles volt: a hirdetőtáblák vagy buszmegállók, a parkok és játszóterek állapotjavításától a környezeti szennyeződések megszüntetéséig számtalan javítanivalót találtak a fiatalok. Bár az egyhetes program első napjáról volt szó, a fiatalok arról az elszántságról adtak bizonyságot, amellyel valós, szemmel látható változást akartak hozni a város életébe, hiszen végig többes szám első személyben fogalmaztak bemutatóikban arról, hogy mire is lennének készek egy-egy adott helyzet javítása érdekében.

Betekintés az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeibe

Közélet    2019. május 25. szombat 
 282

Az Európai Önkéntességszolgálat (EVS) projekt helyet ad az európai állampolgárok különféle készségeinek és képességeinek a fejlődésére azáltal, hogy valamely európai szervezet szolgálatába állnak. Önkéntesként széles körű munkakörben van lehetőséged dolgozni, például állatmentés, környezettudatosság, fiatalok, gyerekek, sport, művészet, kulturális örökség és fejlesztési együttműködés során.

Habár ez az önkéntesség több ezer életre hatással van, az Európai Unió egyik kirendeltsége egy új kezdeményezés létrehozásáról döntött, amely az EVS és az önkéntességgel és az ifjúsággal kapcsolatos egyéb programok korábbi eredményeire épül.

EVS önkéntes kerestetik Törökországba!

Ajánló  , ,   2016. május 19. csütörtök 
 1 068

Mi  is az az EVS? A betűk a European Voluntary Service-re utalnak, magyarul: Európai Önkéntes Szolgálat. Egy olyan rendszer, amelyben a fiatal korosztály (18-30 év) tagjai egy küldőszervezet segítségével egy adott időtartamig (általában 2-12 hónap) egy másik országban önkénteskedhetnek különböző témakörökkel kapcsolatosan, például az oktatás különböző szintjein, sérültekkel történő fejlesztési munkákban, környezetvédelemben, stb. Az szolgálatért cserébe az önkéntesek közvetlenül a fogadó a szervezettől szállást, étkezést, zsebpénzt, közvetetetten pedig élményeket, kapcsolatokat és többlettudást kapnak.

Önkénteseket toboroz a Yuppi Tábor

Ajánló  ,   2016. március 4. péntek 
 934

A Yuppi Tábor élményekkel gyógyítja a cukorbeteg, daganatos és sokízűleti gyulladással kezelt gyerekek lelkét, gyerekkorát. Olyan gyerekeket, akik sokat vannak kórházban, idejük és energiájuk jelentős része azzal telik, hogy tudatosítanak magukban olyan állapotokat, melyek pattot adnak a gyerekkornak. Ebben a nagy és izgalmas kihívásban önkéntesek kerestetnek. Hívjuk egyszerűen csak Manóknak őket. Ők a táborozókban végbemenő csodák szemtanúi és katalizátorai.