Mi  is az az EVS? A betűk a European Voluntary Service-re utalnak, magyarul: Európai Önkéntes Szolgálat. Egy olyan rendszer, amelyben a fiatal korosztály (18-30 év) tagjai egy küldőszervezet segítségével egy adott időtartamig (általában 2-12 hónap) egy másik országban önkénteskedhetnek különböző témakörökkel kapcsolatosan, például az oktatás különböző szintjein, sérültekkel történő fejlesztési munkákban, környezetvédelemben, stb. Az szolgálatért cserébe az önkéntesek közvetlenül a fogadó a szervezettől szállást, étkezést, zsebpénzt, közvetetetten pedig élményeket, kapcsolatokat és többlettudást kapnak.

Az Ér hangja Egyesület is egy küldőszervezet!

 

Az Ér hangja Egyesületet megkereste a System&Generation Association, akiknek egy romániai önkéntesre van szükségük egy kéthónapos időszakra, június 1-től július 31-ig, a török fővárosba, Ankarába. Az önkéntes szolgálatot egy fesztivál szervezése és lebonyolítása keretében kell letölteni. A ‘The NesilFEST’ (Generációk Fesztiválja) projekt célja, hogy minél jobb kapcsolat és kommunikáció alakulhasson ki a fiatalok és idősek között miközben a legkülönbözőbb tevékenységekben vesznek részt együtt. A projekt így számos elemből áll, amelyek során több készséget és képességet is fejleszteni tud az önkéntes, például az angol nyelvtudását, amelyből egy alapszint szükséges a részvételhez.

Az önkéntes szolgálat során az érkező fiatal külön összeget kap élelmiszeri önellátásra (120 eurónak megfelelő török líra) és zsebpénzként (80 eurónak megfelelő török líra). Az utazási költségeket a szervező egyesület visszatéríti.

Ankaráról itt láthatsz részleteket

Ha szeretnéd, hogy elküldjünk Ankarába jelentkezz angolnyelvű CV-del és motivációs leveleddel május 23-ig (24:00) az orsolya.erhangja@gmail.com címen. Ugyanide írhatsz ha több információra van szükséged!

 

Ér hangja Egyesület