A Yuppi Tábor élményekkel gyógyítja a cukorbeteg, daganatos és sokízűleti gyulladással kezelt gyerekek lelkét, gyerekkorát. Olyan gyerekeket, akik sokat vannak kórházban, idejük és energiájuk jelentős része azzal telik, hogy tudatosítanak magukban olyan állapotokat, melyek pattot adnak a gyerekkornak. Ebben a nagy és izgalmas kihívásban önkéntesek kerestetnek. Hívjuk egyszerűen csak Manóknak őket. Ők a táborozókban végbemenő csodák szemtanúi és katalizátorai.

Három fő kategóriába sorolhatók, aszerint, hogy mi a feladatuk. A Házimanók mintegy kísérők vannak a gyerekek mellett, figyelnek rezdüléseikre, motiválják és bíztatják őket. A Menőmanók adják a programok izgalmát, ők találják ki és vezetik le a nappali programokat (zene, színjátszás, mászás, lovaglás, evezés, íjászat, fotó, kézműves), és ők  viszik esti nagy kalandokba az egész tábort az Olümposzra, Kaszinóba, vagy Indiana Jones keze alá dolgozva mentik meg a világot a rosszkedvtől. A Dokimanók képviselik a láthatatlan biztonságot. A fehér köpenyt otthon felejtik, és a tábor biztonságára a nap huszonnégy órájában vigyáznak. A csapatot egészíti ki és teszi teljessé a tábori dietetikus, aki a gyerekek megfelelő  étkezését biztosítja. Önkénteseket az ország bármelyik részéről fogadunk.

 

1

2016-ban három táborba várjuk önkéntesek jelentkezését. Az idén három táborba várjuk az önkéntesek jelentkezését bármelyik feladatkörre. Az onkológiás és gyerekkori ízűleti gyulladással kezelt kamaszoknak szóló  turnust június 30- július 10 között szervezzük. Az 1-es típusú diabétesszel küzdő 7-12éves gyerekek július 14-24 között jöhetnek a Yuppiba, míg ugyanezzel a betegséggel élő kamaszokat augusztus 11-21 között táboroztatjuk. Ez utóbbi szervezési nyelve a román, tehát ide olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik románul jól beszélnek.  A táborban magyar és román anyanyelvű gyerekek is vannak, a programokat minden esetben mindkét nyelven vezetjük.

Összerázó hétvégét szervezünk az önkénteseknek Víg End néven május 6-8.között Mezősályin. Remek alkalom az ismerkedésre, és kötelező is azoknak, akik szeretnének részt venni valamelyik táborunkban.

A tábornak a mezősályi Andrei Provita Camping (http://www.aprovita.ro) ad otthont.

Ha szeretnél önkénteskedni, látogass el a http://yuppicamp.ro/hu/jelentkezz weboldalra, kövesd a leírt lépéseket, és jelentkezz március 6-ig. A határidő lejártával mindenkit emailben értesítünk a fejleményekről.

Bővebben www.yuppicamp.ro–n olvashatsz a táborról, böngészheted a Facebook oldalunkat www.facebook.com/YuppiTabor, vagy kérdezhetsz minket is volunteer@yuppicamp.ro email címen !

3 4