^ Vissza Fel
spanyol kultura címke bejegyzései:

Ünnepi spanyol hagyományok átölelése

Kultúra  ,   2020. december 17. csütörtök 
 120

Bemutatták utolsó 2020-as kulturális eseményüket az Ér Hangja Egyesület spanyol önkéntesei decemberben. Almudena Muñoz Soberón és Maria Vives Requena ezúttal a spanyol karácsonyi szokásokról készítettek online posztsorozatot Hagyományok átölelése: karácsonyunk ábrázolása címen.

Bejegyzéseiket először jellegzetes karácsonyi desszertek bemutatásával indították, így esett szó például a turrónról, amely egy cukorból, mézből és tojásfehérjéből készült finom sütemény, nugátédesség, mandula vagy más diófélék hozzáadásával. A lányok ráadásként rövid videókat is töltöttek fel a közösségi médiára.

Főzős-evős hét a spanyol önkéntesekkel

Kultúra  ,   2020. december 6. vasárnap 
 152

Spanyol gasztrovideókat készítettek az Ér Hangja Egyesület nemzetközi önkéntesei. Almudena Muñoz Soberón és Maria Vives Requena öt napon keresztül töltöttek fel olyan felvételeket a közösségi médiára, melyekben megmutatták a különböző spanyol ételek hozzávalóit és elkészítési módját, mivel a koronavírus lehetetlenné tette, hogy ezeket élőben, novemberben esedékes kulturális eseményükön oszthassák meg az érdeklődőkkel.

Elsőként a pa amb tomaquetet  mutatták be, mely összehasonlítható a hagyományos pirítóssal, azzal a különbséggel, hogy ezt paradicsommal kell átáztatni és olívaolajjal, illetve a megmaradt ételekből is elkészíthetjük, így egyszerre dobhatunk össze percek alatt finom reggelit és válhatunk takarékossá. Továbbá mediterrán alapanyagokból elkészült saláta, sült étel és desszert receptjét is megosztották velünk a spanyol önkéntes lányok, melyekre érdemes rátekintenünk az Ér Hangja Egyesület hivatalos Instagram-oldalán vagy az Erhangja International Facebook-oldalon.

Terítéken a legismertebb spanyol táncok!

Kultúra  , ,   2020. október 26. hétfő 
 111

A spanyol kultúra tánc- és zenevilágát hozták el egy aktív részvételt megkövetelő program formájában októberben az Ér Hangja Egyesület önkéntesei, Almudena és Maria. Elsőként Maria a katalán körtánc, a sardana trükkös lépéssorait tanította meg a résztvevőknek, amelyek bár egyszerűnek tűnnek, a ritmus gyorsulásával és az egyszerűlépkedés ugrálásra váltásával komoly bokagabalyodást okozhatnak.