^ Vissza Fel
Dévai Szent Ferenc Alapítvány címke bejegyzései:

„A gondviselés, ami oda terelt”

Adakozó lelkű Nagyfalusi Éva, a Gyermek Jézus Otthon új vezetője

Magyarországon született, Nyugat-Európában is tanult, marketingkarriert épített, aztán lelki kincsek után eredt, így a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kötelékeiben találta meg helyét Nagyfalusi Éva, aki augusztus óta vezeti Székelyhídon az alapítvány Gyermek Jézus-otthonát. A vele készült sorok betekintést engednek Csaba testvér mindennapjaiba, de a saját nemes tulajdonságaiba is.

Szépül a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon környéke és a strand

Két kalákát is szervezett áprilisban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi szervezete. Elsején a Gyermek Jézus Otthonnak helyt adó Stubenberg-kastély kertjét tette rendbe a felhívásra megjelent körülbelül negyven önkéntes. Megtisztították a kertet, összeszedték a száraz ágakat, leveleket, kerítést javítottak, festettek, meszeltek és nem utolsó sorban nyuszis húsvéti hangulatot varázsoltak a kertbe, a Gyermek Jézus Otthon lakói számára. Az önkéntesek szorgos munkája szebbé, barátságosabbá változtatta a patinás kastély kertjét, cserébe pedig finom bográcsost kaptak ebédre, amit az ott lakó gyermekekkel együtt fogyasztottak el.

A második kalákát egy héttel később, április 8-án szervezték, ezúttal a Gyermek Jézus Szabadidő- és Sportközpont szépítésére, csinosítására. A reggeli borongós idő ellenére több mint hatvan önkéntes gyűlt össze.

Lezárult a Néptánccal a gyermekekért című program

Diáksarok    2017. január 8. vasárnap 

Lezárult a Néptánccal a gyermekekért című program, melyet a debreceni „Jövődért” Alapítvány szervezett Székelyhídon.
A program május 29-én kezdődött a Székelyhídi Gyermek Jézus Búcsú megszervezésébe való bekapcsolódással.

A gyermekbúcsúban megjelenő népi játékpark, az óriáscsúszdák és egyéb, a gyermekek szórakoztatását biztosító játékok bérlését és egyes előadásokat Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapból támogatta a Jövődért Alapítvány kérésére.

Gurulva érkeztek az angyalok

Kultúra  , ,   2015. október 1. csütörtök 

Adományt hoztak a motorosok a Gyermek Jézus-otthonba

Ne maradj otthon! Tarts Te is Velünk! Indulunk azokhoz, akik izgatottan várják a találkozást! – így szólt a Déva 11 jelszó alatt a magyarországi Hunyadi rend által meghirdetett idei motoros segélytúra felhívása, mely ez alkalommal is halló fülekre és érző, nyitott szívekre talált.

A létavértesi gyülekezőpontnál a közel száz motoros rövid eligazítást követően indult a határátkelő felé, hogy adományaikat, ajándékaikat, nyitott szívüket és szeretetüket hozzák a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon lakóinak. Semmihez sem hasonlítható érzés a bőrruhába burkolt szívek együttdobbanása és a felbőgő vasak egyszerre való felhördülése. Egy-egy távolról érkező motoron még talán fel-felcsillannak a délelőtt esőcseppjei, de a Jóisten e lelkes csapat hírnökeként küldte a Napot, bearanyozva ezzel gyermekek és felnőttek együttlétét.
A két keréken guruló angyalok seregét Kovács Karola éneke köszöntötte. Az Ismerős arcok Nélküled című dalának hallatán az éneklésbe bekapcsolódtak a motorosok is. A dallam, a szöveg a lelkület és az együttlét hatására a szemekben megcsillantak a jóérzés könnyei.

Ismét élet van a kastélyban

Mozaik  ,   2014. március 7. péntek 

Mindaz, amit fél év alatt elértek a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon kicsinyei

Ismét eltelt egy esztendő, és észrevehettük Istenünk gondoskodó kegyelmét. Egy új otthon, Assisi Szent Ferenc nyolcszáz éves fájának egy új zsenge még rügyező faága, egy új élet kezdése nem csak nekem, hanem a tíz befogadott gyermekem számára.
A nyár folyamán bajban lévő szülők kerestek meg, és segítségünket kérték, hogy segítsünk családjukon. El is jött az a nap, amikor mi mentünk utánuk segíteni, nem is kellett semmit mást csinálni, kitárni karjaidat és jöttek feléd, behúzódni kotló anyai szárnyaid alá. Jöttek és kezdődtek a megismerkedési napok, kezdődött az iskola, ahová minden gyerkőcöt beírattunk. Minden áldott gyermek az első iskolai napon szépen, tisztán, új tanszerekkel és iskolástáskával indult egy új élet, új kezdet, jó út felé.

„Rózsafüzér királynéja, tiszta szűz!”

A Szűz Mária ünnep alkalmából, mint minden évben idén is  templombúcsúra gyűlt össze Székelyhíd város apraja és nagyja a helyi római katolikus templomban augusztus utolsó vasárnapján. A búcsúünnep fő celebránsa Tempfli József nyugalmazott püspök volt.

Az idei évben is sokan összegyűltek, hogy családjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel együtt dicsérhessék az urat. A búcsúünnepség nagy érdeme, hogy minden évben kicsit közelebb hozza egymáshoz az embereket. Hazatérnek a messzebb élő  rokonok, ismerősök, körülülik az ünnepi asztalokat, ezáltal még szebbé téve a Mária ünnepet.

Évzáró ünnepség Gálospetriben

Közélet  ,   2010. június 19. szombat 

Évzáró ünnepség Gálospetriben
A gálospetri évzáró ünnepségen vettek részt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi csoportjához tartozó gyerekek június 12-én. Az ünnepi istentisztelet után a bográcsos mellett a gyerekeket bohóc szórakoztatta. A jó hangulatú eseményen a gyerekek éneklés mellett Pinokkió kalandjaiból ihletett jelenetet adtak elő.