^ Vissza Fel
Gálospetri címke bejegyzései:

Gálospetriben ért véget az ünnepségsorozat

Mérföldjáró    2022. szeptember 15. csütörtök 

Értarcsa és Éradony után Gálos­petriben is megtartották a sokak által várt falunapokat. A szervezők a közösségnek szánták szeptember első hétvégéjét, falunapon ünnepelhetett a település apraja-nagyja. A kétnapos rendezvény horgászversennyel kezdődött, a résztvevők ebédről is gondoskodtak, rotyogott a bográcsos, amíg a versenyzők kapásra vártak. A megnyitón a főszervezők, Szalkai Szabó Zsuzsa kulturális referens és Kerezsi Attila alpolgármester köszönetet mondtak mindazoknak, akik hozzájárulásukkal támogatták az eseményt, majd átadták a szabadtéren felállított színpadot a meghívott fellépőknek.

A koncertek sorát az Exotic nyitotta, majd a Rivers és az Insect nevű bandák léptek fel a bulizni vágyók nagy örömére. Az egymást követő együttesek mindegyike megtalálta a maga hallgatóságát, a koncertek késő éjszakába nyúlóan szórakoztatták a közönséget.

Tovább javítják a gálospetri kultúrotthont

Mérföldjáró    2021. július 14. szerda 

A gálospetri kultúrotthon felújítása javában zajlik, felkerült rá a tetőszerkezet, és már hozzákezdtek a külső és belső kőművesmunkához. Végazik a kül- és beltéri kamerarendszer szerelését, valamint a nyílászárók beépítését. Vajna Antal polgármester elmondta azt is, hogy tovább folynak a kaszálások a községben. Nagy figyelmet fordítanak a közterek takarítására, az útszegélyek és a bekötőutak tisztán tartására.

Takarítás Gálospetriben

Mérföldjáró    2021. július 2. péntek 

Az értarcsai polgármesteri hivatal megköszöni minden gálospetri lakosnak, aki segített tisztábbá tenni a falut. Köszönet illeti a köztisztasági szolgáltatást végző céget is, amiért elszállítja az összegyűjtött tetemes mennyiségű szemetet.

Tájházat látogató diákok

Diáksarok    2014. március 7. péntek 

A gálospetri tájházba látogatott az Érmellék hagyományainak tanulmányozása céljából a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola VI. és VII. osztálya február 1-jén. A Zsigmond Levente tanár által szervezett kirándulásra hideg, téli reggelen indultunk útra az autóbusszal, melyen igen jó hangulat kísért. A gálospetri tájház előtt Kéri Gáspár székelyhídi fogorvos és tájház alakító fogadott bennünket. A tájház régi nádfedeles középparaszt porta, ami dédszüleink házára emlékeztet bennünket. A tájházban minden tárgy mesél: a képek a falon, a régi bútorzat, a cserépedények a mesélnek történelmünkről. Kéri Gáspár elmondta, hogy a kilencvenes évek óta gyűjtögette a tárgyakat, megpróbálta a régi stílusába visszaállítani a házat, meghagyva a hármas beosztást. Előadásában a kereszténység felvételéről, Szent Istvánról, Könyves Kálmánról, Károly Róbertről, Nagy Lajosról és a Hunyadiakról értekezett.

Évzáró ünnepség Gálospetriben

Közélet  ,   2010. június 19. szombat 

Évzáró ünnepség Gálospetriben
A gálospetri évzáró ünnepségen vettek részt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi csoportjához tartozó gyerekek június 12-én. Az ünnepi istentisztelet után a bográcsos mellett a gyerekeket bohóc szórakoztatta. A jó hangulatú eseményen a gyerekek éneklés mellett Pinokkió kalandjaiból ihletett jelenetet adtak elő.