^ Vissza Fel
gyermekotthon címke bejegyzései:

„A mi népünk olyan vénleányos”

Diáksarok  ,   2019. augusztus 5. hétfő 

Szűk körű, de annál meghittebb Gyermek Jézus-búcsú az egykori Stubenberg-kastély udvarán

A szokásosnál szűkebb körben, de annál meghittebben zajlott a Gyermek Jézus-búcsú Székelyhídon. A pápalátogatás miatt június végére halasztott rendezvény a Stubenberg-kastély udvarán zajlott. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes kezdeményezte a szentatyánál, hogy június elseje legyen a katolikus egyházban a Gyermek Jézus ünnepe. Vajon miért látja ennyire fontosnak ezt az ünnepet – kérdezik sokan tőle. „Úgy látom, hogy a katolikus egyházunk, de itt a református testvéreket se kímélném, a mi egész népünk olyan vénleányos lett. Mindig valami gond van, valami baj van, s akkor tudunk min puffogni. (…) A mi árvaházi gyerekeinket nézem, akik mégis futkorásznak, kacagnak, élvezik a napfényt, a jó időt, a vendégeket” – indokolta Csaba testvér. Azt is megemlítette, hogy Ferenc pápa jóváhagyását adta az ünnep bevezetésére.

Sportszerető jótékonykodók

Kultúra  ,   2018. március 23. péntek 

Futva hoztak Debrecenből adományokat a Gyermek Jézus-otthonba

Adománycsomagot kapott a Gyermek Jézus-otthon: a magyarországi önkéntesek a szeretetből fakadó segítségnyújtás által vezérelve mintegy harmincan futottak Debrecenből Székelyhídig.

Negyedik alkalommal startolt a csoport a debreceni Megtestesülés plébániatemplom elől, célul tűzve ki a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthont, amely az egykori Stubenberg-kastélyban működik. Céljuk elsősorban a jótékonykodás, adományokból összegyűlt ruházati és használati tárgyakat, tartós élelmiszereket, játékokat hoztak magukkal. Az önkéntes futók a télvégi nap reggeli órájában indultak útnak és késő délután érkeztek meg a kastélyépületbe. Nem volt kötelező jellegű a teljes táv megtétele, mindenki annyit vállalt be, amennyire erejéből futotta. Kifulladáskor a csomagokat szállító, kísérő furgonra fel lehetett szállni. Az utolsó száz métereket az eléjükbe siető otthonlakókkal közösen tették meg, a gyermekek ragaszkodó szeretettel fogadták a jótékonykodókat, többüket az előző évekből már jól ismerték. Ilyen volt dr. Major Tamás fülorrgégész szakorvos, a jótékonysági futás kezdeményezője, aki elmondta, hogy először 2005-ben vett részt hasonló akcióban. Akkor Dévára látogattak a Szent Ferenc-alapítványhoz, a távot nem gyalog, hanem motorbiciklin tették meg. Később több hasonló célzatú motoros kiruccanást szerveztek különböző helyszínekre. Időközben életmódváltásra kényszerült, letette a kétkerekűt, és futni kezdett. Mint mondta, nagyobb élvezet izomerővel megtenni a távot, ennek zarándoklatjellege is van.

Búcsú – szeretetből, négy éve

Kultúra  , ,   2017. június 30. péntek 

Idén is átütő volt a Gyermek Jézus Otthon építő, egésznapos ünnepélye

A Gyermek Jézus-búcsú több száz meghívottal és látogatóval, tucatnyi kipróbálható tevékenységgel zajló nagy találkozás, aminek idei időpontja június 11-e volt. A mindenki számára nyitott gyermeknapot először 2014-ben szervezte meg a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon az egykori Stubenberg-kastély udvarán. Három-négy település meghívott gyermekotthonainak lakói vettek részt az eseményen, de a szentmise, a játék és a különböző fellépők már akkor sem hiányoztak a programból.

Kitüntetés a szolgálatért

Kultúra    2015. november 7. szombat 

Mindszenty-emlékérmet kapott Kovács Ágnes és a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon

Kovács Ágnes és az általa vezetett Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon, Kovács Gergely okleveles posztulátor, a magyarországi Mindszenty Társaság képviselője és P. Utasi Jenő, a délvidéki tóthfalusi és oromi katolikus egyházközség plébánosa kapta idén a Mindszenty-emlékérmet.

Kovács Ágnes november 4-én a budapesti parlamentben, ünnepélyes keretek között vehette át a kitüntetést Lezsák Sándortól, az Országgyűlés alelnökétől.

Lezsák Sándor – aki egyben a Mindszenty Társaság elnöke is – az ünnepségen köszöntőjében azt mondta, az Európát ért migránsáradat olyan veszélytudatot hívott elő, amely szerte Európában a keresztény közösségeket joggal foglalkoztatja, és keresik a cselekvés lehetőségét. Annak a meggyőződésének adott hangot, hogy csak keresztény alapelvekben erős nemzet képes olyan cselekvési programot magáénak tudni, amely alkalmas arra, hogy szolgálja a keresztény Magyarország és a keresztény Európa jövőjét. Az Országgyűlés alelnöke a 2004-ben megalakult Mindszenty Társaságról azt mondta: céljuk Mindszenty József életművét a keresztény nemzet szolgálatába állítani és hozzájárulni ahhoz, hogy ezáltal erkölcsben és lélekben is erősödjön a nemzet.

Gurulva érkeztek az angyalok

Kultúra  , ,   2015. október 1. csütörtök 

Adományt hoztak a motorosok a Gyermek Jézus-otthonba

Ne maradj otthon! Tarts Te is Velünk! Indulunk azokhoz, akik izgatottan várják a találkozást! – így szólt a Déva 11 jelszó alatt a magyarországi Hunyadi rend által meghirdetett idei motoros segélytúra felhívása, mely ez alkalommal is halló fülekre és érző, nyitott szívekre talált.

A létavértesi gyülekezőpontnál a közel száz motoros rövid eligazítást követően indult a határátkelő felé, hogy adományaikat, ajándékaikat, nyitott szívüket és szeretetüket hozzák a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon lakóinak. Semmihez sem hasonlítható érzés a bőrruhába burkolt szívek együttdobbanása és a felbőgő vasak egyszerre való felhördülése. Egy-egy távolról érkező motoron még talán fel-felcsillannak a délelőtt esőcseppjei, de a Jóisten e lelkes csapat hírnökeként küldte a Napot, bearanyozva ezzel gyermekek és felnőttek együttlétét.
A két keréken guruló angyalok seregét Kovács Karola éneke köszöntötte. Az Ismerős arcok Nélküled című dalának hallatán az éneklésbe bekapcsolódtak a motorosok is. A dallam, a szöveg a lelkület és az együttlét hatására a szemekben megcsillantak a jóérzés könnyei.

A Gyermek Jézus Otthon lakóinak imája

Mozaik    2014. szeptember 17. szerda 

Jóságos, szerető Urunk!

Áldj meg minden diákot, aki iskolába megy. Áraszd el őket Szentlelked ajándékaival, hogy lelkiismeretesen tudják végezni naponta a rájuk háruló feladatot! Segítsd őket, hogy mindennapjaikban összhangban legyen az ima, a munka és a kikapcsolódás, hogy örömödet leld bennük!

Ámen.

Három autónyi adomány

Közélet  ,   2014. április 4. péntek 

Nagytakarítást végeztek a budapesti vendégek a Stubenberg-kastély kertjében

Három autónyi adománnyal felpakolva érkeztek a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon lakóihoz a Budapesti Közlekedéstudományi Intézet (KTI) munkatársai március 7-én, pénteken. Az adományokat Kovács Ágnes, az otthon vezetője javaslatára még aznap folyamán a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által újonnan indított érmihályfalvi napköziotthonba szállítottak, hiszen ott most nagyobb a szükség. Az adományoknak természetesen nagyon örültek.

A szombati napon a Stubenberg-kastély kertjét, pályáját takarították meg a kedves vendégek, a kastély tíz kis szorgos lakójával együtt.

Ismét élet van a kastélyban

Mozaik  ,   2014. március 7. péntek 

Mindaz, amit fél év alatt elértek a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon kicsinyei

Ismét eltelt egy esztendő, és észrevehettük Istenünk gondoskodó kegyelmét. Egy új otthon, Assisi Szent Ferenc nyolcszáz éves fájának egy új zsenge még rügyező faága, egy új élet kezdése nem csak nekem, hanem a tíz befogadott gyermekem számára.
A nyár folyamán bajban lévő szülők kerestek meg, és segítségünket kérték, hogy segítsünk családjukon. El is jött az a nap, amikor mi mentünk utánuk segíteni, nem is kellett semmit mást csinálni, kitárni karjaidat és jöttek feléd, behúzódni kotló anyai szárnyaid alá. Jöttek és kezdődtek a megismerkedési napok, kezdődött az iskola, ahová minden gyerkőcöt beírattunk. Minden áldott gyermek az első iskolai napon szépen, tisztán, új tanszerekkel és iskolástáskával indult egy új élet, új kezdet, jó út felé.