Nagytakarítást végeztek a budapesti vendégek a Stubenberg-kastély kertjében

Három autónyi adománnyal felpakolva érkeztek a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon lakóihoz a Budapesti Közlekedéstudományi Intézet (KTI) munkatársai március 7-én, pénteken. Az adományokat Kovács Ágnes, az otthon vezetője javaslatára még aznap folyamán a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által újonnan indított érmihályfalvi napköziotthonba szállítottak, hiszen ott most nagyobb a szükség. Az adományoknak természetesen nagyon örültek.

A szombati napon a Stubenberg-kastély kertjét, pályáját takarították meg a kedves vendégek, a kastély tíz kis szorgos lakójával együtt.

A munkában megzavarva Berta Tamás, a budapesti Csillaghíd Alapítvány kuratóriumi tagja, egyben a KTI munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy hét éve ismerte meg Kovács Ágnest, akkor még a parajdi Szent Borbála Napköziotthon vezetőjét, akivel azóta is jó barátságban vannak. A barátságuk révén jött létre a mostani hétvége, melynek célja a jótékony adományozás, a találkozás, a közös munka és mindezen által a cégen belüli közösség építése, a mindennapi körforgásból kicsit kiszakadva, bepillantva a székelyhídi otthon életébe, megtapasztalni egy más fajta értékrendet.

A szombati napnak meg is lett a gyümölcse, hiszen az esti órákban, nagy meglepetésünkre már az első barátságos focimeccset is lejátszották a megtisztított pályán. Dr. Dabóczi Kálmán a vereséget szenvedett vendégcsapat részéről ígéri, hogy hamarosan sort kerítenek egy hasonló jó hangulatú visszavágóra.


Írta: Péter Emese