^ Vissza Fel
verseny címke bejegyzései:

Ők írnak a legszebben!

Diáksarok    2019. március 25. hétfő 
 Megnézték: 9

Julcsi tanító nénivel, Szallai Timi­kével és Molnár Reginával indultunk el egy hideg pénteki reggelen a vésztői Kis Bálint Általános

Iskolába, ahol másodjára vettem részt a Stylus Szépírási Versenyen. Mikor megérkeztünk, Márta néni nagy szeretettel fogadott minket. A napi program áhítattal kezdődött, majd Ica néni vezetésével elkezdődött a verseny. Nagyon izgultam a verseny előtt, de Ica néni kedvessége megnyugtatott. El is szomorodtam, amiért nyugdíjba fog menni.

Szépen írni nem divat, hanem érték

Diáksarok    2018. március 23. péntek 
 Megnézték: 821

Kitűnő érmelléki eredmények a magyarországi III. Stylus szépírási versenyen

Bihar megyéből tizenkét gyerek jutott el a III. STYLUS Szépírási Verseny Vésztőn (Békés megye) rendezett döntőjébe, a Kis Bálint Református Általános Iskolába. Közülük heten hoztak díjat, míg a Székelyhidat képviselő mindkét leányka remekül teljesített: Bede Anna Eszter III. díjazott lett a második évfolyamos tanulók között, ugyanakkor a másodikosok között Szalai Tímea Krisztina különdíjban részesült!
„A szépírás részben művészet, részben tudomány, mégpedig a kalligráfia tudománya. Sok országban nagy megbecsülésben részesítik a szépen író embereket. A verseny célja: a mai rohanó, internetes világunkban megállni picit és emberközelivé tenni az írást, ösztönözni a gyermekeket a szépírás gyakorlására. Nagyon fontos, hogy az általános iskola alsó és felső tagozatában is minden gyermek szépen írjon!” – a versenyfelhívásból idézett gondolatok vezették a házigazda iskola fenntartóját, tanárait, amikor meghirdették –a határon túli magyar iskolák számára is – a szépírási versenyt.

Elstartolt a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének tizedik évada

Ajánló,Diáksarok  ,   2018. február 7. szerda 
 Megnézték: 284

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület idén tizedik alkalommal szervezi meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. Várjuk olyan háromfős, középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezését 2018. február 11-ig, akik egy izgalmas verseny keretében szeretnének tapasztalatra szert tenni a üzleti élet területén. A tizedik kiadás összdíjazása 17.000 lej értékű, valamint számos más újdonsággal is készültünk. 

Természetismeretből versenyeztek

Diáksarok    2017. június 2. péntek 
 Megnézték: 323

Jól ismerik a Bihar megyei diákok az Érmellék növény- és állatvilágát

Városunkban tartotta meg gimnazista diákok számára rendezett szokásos tavaszi környezetvédelmi versenyét az Ecotop Alapítvány május második hétvégéjén. Amint arról előző lapszámunkban beszámoltunk, a nagyváradi civilszervezet kapta meg az elkövetkező tíz évre a székelyhídi Natura 2000-es terület, valamint a Csíkos-tó felügyeleti jogát.

Indul a megye legnépszerűbb tehetségkutatója

Ajánló    2016. szeptember 27. kedd 
 Megnézték: 502

A Bihar megyei RMDSZ főszervezésében idén is beindul a megye legnépszerűbb tehetségkutatója. Kilenc helyszín elődöntőiből a Nagyváradon a Szakszervezetek Művelődési Házában november 13 – án megrendezendő középdöntőbe jutnak a legtehetségesebbek, ahonnan egy nemzetközi, szakavatott zsűri döntése alapján a legjobb egyéni és csoportos versenyzők a nagyváradi Szigligeti színházba november 25 –én tartandó döntőn bizonyíthatnak.

Vendégségben a szandai bor- és süteményversenyen

Mozaik  , , ,   2012. március 19. hétfő 
 Megnézték: 481

Nyolctagú hegyközszentmiklósi küldöttség vett részt Szandán, a Nógrád megyei testvértelepülésen szervezett bor- és süteményversenyen február 18-án. A helybeli gazdákból álló, Mocsár László helyi tanácsos által vezetett csoport minden tagja vitt magával a tavalyi szõlõtermésbõl származó nedûbõl, ám közülük csak ketten nevezték boraikat.