Győzelemmel felérő harmadik helyezést szerzett a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum VI. B osztályos tanulóinak „legfiatalabb” csapata (Hegyessy Zsombor, Kovács Mátyás és Pop Kinga) a hetedikes és nyolcadikos diákoknak szervezett nemzetközi földrajzvetélkedőn a magyarországi edelényi tematikus földrajzi hét (február 17–21.) keretében. A versenyszámok között legóforma 1, érintőképernyős okostévék, valamint tabletek használatát igénylő tesztek, sőt powerpointos előadás bemutatása is szerepelt.

Egyidejűleg díjazták a tematikus hét jelmondatához („Minden általa és érte teremtetett” – Pál apostol kolossébeliekhez írt leveléből) kapcsolódó rajzverseny legjobbjait. A székelyhídi Bereczki Zselyke (I. C osztály, felkészítői: Ádám Ágnes és Oláh Katalin tanítónők) az előkelő második helyezést érte el az alsó tagozatosok között, több mint 150 alsó és felső tagozatos munka közül. Ezúton is gratulálunk diákjainak!

Az Edelényi Szent Miklós Gö­rögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában lezajlott rendezvénysorozat változatos minőségi programokat kínált, nem csupán az iskola tanárainak és diákjainak, de az érdeklődő közönség számára is. A bemutató órák mellett a teljesség igénye nélkül: vetítések, robotikabemutató, a pápai nuncius angol nyelvű előadása és ásványbörze is helyet kapott a programban.


Írta: Cservid Levente