^ Vissza Fel
Zekulhyda címke bejegyzései:

Székelyhídi pálinkamester a legjobbak között

Kultúra  ,   2022. július 19. kedd 

Kimagasló eredményekkel zárult a Zekulhyda pálinkák számára a második alkalommal megrendezett Ákovita párlat- és pálinkaversenyek sorozata Csíkszeredában június 16–19. között. A kereskedelmi pálinkafőzők kategóriájában két díjat hozott haza: a verseny, illetve Erdély legjobb pálinkadíját érte el a Zekulhyda szilvapálinka – számolt be Nagy Botond, a márkanév megalapítója. Kicsiny Érmellékünket emellett Érmihályfalva is képviselte, ahova különböző kategóriákban összesen 28 arany-, 30 ezüst- és 28 bronzérem került.

Hat aranyéremmel jutalmazták Nagy Botond Zekulhyda Prémium pálinkáit

Kultúra  , ,   2022. február 7. hétfő 

Számos aranyérmet, nagy- illetve champion díjat nyertek a székelyhídi Nagy Botond nedűi a XII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen. Kelet-Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű megmérettetésén idén 2177 minta versenyzett.

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett verseny díjátadását január utolsó hétvégéjén tartották egy nagyszabású gála keretében a debreceni Kölcsey Központban. A székelyhídi Nagy Botond, aki Zekulhyda Prémium márkanév alatt ismert nedűivel indult a versenyen, megosztotta velem a versennyel kapcsolatos élményeit. Mint mondta, a Quintessence tizenkét éve útnak indult versenysorozat, ami az első évben körülbelül negyven pálinkamintával indult, idén már 2177 minta volt a versenyen, ezzel Európa legnagyobb ilyen jellegű versenyévé nőtte ki magát.