^ Vissza Fel
Nagy Botond címke bejegyzései:

Hat aranyéremmel jutalmazták Nagy Botond Zekulhyda Prémium pálinkáit

Kultúra  , ,   2022. február 7. hétfő 

Számos aranyérmet, nagy- illetve champion díjat nyertek a székelyhídi Nagy Botond nedűi a XII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen. Kelet-Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű megmérettetésén idén 2177 minta versenyzett.

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett verseny díjátadását január utolsó hétvégéjén tartották egy nagyszabású gála keretében a debreceni Kölcsey Központban. A székelyhídi Nagy Botond, aki Zekulhyda Prémium márkanév alatt ismert nedűivel indult a versenyen, megosztotta velem a versennyel kapcsolatos élményeit. Mint mondta, a Quintessence tizenkét éve útnak indult versenysorozat, ami az első évben körülbelül negyven pálinkamintával indult, idén már 2177 minta volt a versenyen, ezzel Európa legnagyobb ilyen jellegű versenyévé nőtte ki magát.

„Mögöttünk legyen a 23 ezred”

Ér-sport  ,   2015. december 16. szerda 

Évértékelő beszélgetés Nagy Botonddal, a GV Team Sportegyesület vezetőjével, a Stihl Timbersports román sportfavágó-válogatott edzőjével

– Hogyan alakult a 2015-ös évetek?

– Elég érdekesen indult. Lazábbra vette mindenki kicsit a dolgokat, vártuk a jó időt, aztán egyszer csak felébredtünk, hogy nyakunkon a román bajnokság. Kicsit nehéz volt a „kiolvadás” a téli álomból, szinte csak április végén kezdtük el az edzéseket. Én mondjuk valamivel hamarabb kezdtem, mert nekem ott volt az Európa-bajnokság is. Júniusban azután jött az országos bajnokság, amit Székelyhídon szerveztünk meg. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire jelentős dolog ez, de látom, hogy sokan nem tartják ezt olyan nagyra. Pedig a szervezés jogáért olyan településekkel voltunk versenyben, mint Brassó-Pojána vagy Beszterce, akik már harmadik éve szeretnék, hogy náluk legyen az országos döntő.

És azt se felejtsük el, hogy nagyobb városban azért nagyon felületnek van kitéve egy ilyen verseny. Ha Besztercére vitték volna a döntőt, akkor az ottani Fokhagymafesztivállal lett volna összecsapva, ami egy 25 ezres nézősereget megmozgató rendezvény. Szóval szerintem jelentős lépés volt, hogy mégis mi kaptuk meg a rendezés jogát. Igazság szerint egy kicsit több nézőre számítottam, de az is igaz, hogy az időjárás is közbeszólt, végig lógott az eső lába, sőt, a vége felé rendesen el is eredt. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy korábban olyan megyeszékhelyek, mint Várad vagy Kolozsvár sem tudott több nézőt becsalogatni, akkor azt kell hogy mondjam, hogy ezzel a kb. 370 nézővel mi sem vallottunk szégyent. A brit bíró is meg volt elégedve a szervezésünkkel, egyetlen baki sem volt, amit kiemelt volna. Mindenki végezte a dolgát, le voltak osztva szépen a feladatok. Évek óta most tudtam a legnyugodtabban versenyezni, mert nem kellett közben folyton odafigyelnem a szervezésre is. Egyébként ahhoz a döntéshez, hogy Székelyhíd rendezhette meg az idei bajnokságot az is hozzájárult, hogy 2011-ben mi már rendeztünk egy nemzetközi Selina-kupát, és akkor kb. ezer ember jött ki.

Európa-bajnok lett Nagy Botond

Ér-sport  ,   2014. június 3. kedd 

Európa-bajnoki címmel térhetett haza Nagy Botond, a román válogatott edzője, a GV Team Sport Egyesület elnöke az Eurojack-versenysorozat tuningolt motoros láncfűrészes kategóriájában. A székelyhídi sportfavágó baltás versenyszámban összesítésben a 16. helyen végzett. Április végén Langschlag (Ausztria) városában mérték össze baltáik és láncfűrészeik erejét a sportfavágók, itt rendezték meg ugyanis az Eurojack-versenysorozat Európa-bajnokságát. Tíz ország 49 versenyzője a sportfavágás tizenkét különböző műfajára kellett felkészüljön, de csak hat számban indulhattak. Hogy melyekben, azt csak a versenyt megelőző nap tudhatták meg a versenyzők. Romániát ezen a versenyen az Európa-bajnok, kétszeres román bajnok Nagy Botond képviselte, gyarapítva a Stihl Timbersports addig megszerzett elismeréseit. Az Eurojack-versenysorozat Prágában folytatódik, ahol a román válogatott székelyhídi sportfavágói ismét megmutathatják, miben a legjobbak.

Ő az ország legjobb favágója

Beszélgetés Nagy Botonddal, Stihl Timbersports favágóbajnokság romániai bajnokával

 

Nagy Botond székelyhídi lakos a Stihl Timbersports elnevezésű favágóbajnokság romániai válogatott csapatának tagja, román bajnok. Már több alkalommal, több rendezvényen tartott ízelítőt e sportág versenyszámainak bemutatásával. A Nagyváradi Egyetem Testnevelés és Sport Karának gyógytorna szakán végzett 2003-ban, most a helyi önkormányzat alkalmazottja adminisztrátorként.