^ Vissza Fel
RMDSZ címke bejegyzései:

Uniós finanszírozással folytatódhat a nagyváradi speciális oktatási központ építése

Közélet  ,   2020. augusztus 20. csütörtök 

Marcel Boloș európai alapokért felelős minisztert fogadta ma hivatalában Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke. A találkozó egyik fő témája a nagyváradi speciális oktatási iskolaközpont építése volt.

Pásztor Sándor elmondta, a Bihar Megyei Tanács elkészíttette a terveket nagyváradi speciális oktatási központ létrehozására, és saját költségvetéséből hozzá is kezdett a megvalósításhoz. A megyei tanácselnök és az európai alapokért felelős miniszter közötti megbeszélés után a tárcavezető kérte, hogy a campus terveit a megyei önkormányzat küldje el a minisztériumnak is, ugyanis megegyezés született arról, hogy a kivitelezés költségeire európai uniós forrásokat biztosít a minisztérium.

Projektek és kampánytervek

Közélet    2016. február 21. vasárnap 

Küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete

Zsúfolásig megtelt a megye minden részéből az RMDSZ küldöttgyűlésére érkezőkkel a váradvelencei kultúrház február 12-én. Kiss Sándor megyei RMDSZ-elnök nyitotta meg a gyűlést, majd ülésvezető elnökséget választottak. A napirendi pontok megszavazását a megyei elnök politikai beszámolója követte. Elhangzott, hogy a szövetség kormányból való távozását követően a megyei RMDSZ-frakció mozgástere jelentősen beszűkült. Ennek ellenére sikerült jelentős eredményeket elérniük, de nem minden alakult a várakozásnak megfelelően. Biró Rozália szenátor elmondta, hogy bár a jelentés egyéves időszakról szól, valójában négyévi munka eredményét kell mérlegre tenni, és elgondolkozni arról, hogy a jövőben hogyan tevékenykedhetnek még többen a szövetségben.

Vége

Mozaik  ,   2012. december 19. szerda 

A 2012-es év nem volt egyszerû számunkra: tele volt tervezéssel, munkával – közösségünk építése, családunk fenntartása, kapcsolataink ápolása érdekében –, illetve… választásokkal. Mert ma alapozzuk a jövõnket, és senki sem szereti magát hibáztatni a múltbeli rossz döntések miatt.

Kirándulás a Medve barlangba

Közélet  , , ,   2012. június 28. csütörtök 

A múlt hétvégén a Medve barlangba ment kirándulni Köbölkút apraja és nagyja.  A június 23-i kirándulást a helyi RMDSZ szervezte és szép számú résztvevő csapat gyűlt össze szombat reggel a köbölkúti buszmegállóban, akik lelkesen várták az indulást. A kiránduláson minden korosztály képviseltette magát, hisz voltak itt 10 évesek, de hetvenesek is. A hangulat már odafele is igen jó volt, így derűsen érkezett meg a társaság az úti célhoz.

Húszéves az RMDSZ

Közélet  , ,   2010. január 30. szombat 

Kettős ünnep a Magyar Kultúra Napján Székelyhídon
Székelyhídon a művelődési házban ünnepelték a Magyar Kultúra Napját és a székelyhídi körzeti RMDSZ megalakulásának húszéves évfordulóját. „Ott, ahol zúg az a négy folyó,/Ott, ahol szenvedni jó,/Ott, ahol kiömlött annyi drága vér/Egy ezredévről mond mesét a szél” – énekelte nyitóakkordként a Székelyhídi Férfikórus.Béres Csaba polgármester ünnepi köszöntő beszédében felelevenítette az 1989-es eseményeket, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség megalakulását, célkitűzéseit: „Romániában mi, magyarok döntsünk, azokról a kérdésekről amelyek bennünket érintenek, mi magyarok döntsünk az oktatáspolitikai kérdésekről, mi döntsünk regionális fejlesztésekről és mi magyarok döntsünk unokáink jövőjéről” – mondotta a polgármester.