^ Vissza Fel
Köbölkút címke bejegyzései:

Bibliahét Köbölkúton

Mozaik    2016. július 23. szombat 
 520

„Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Mt 5,16) – ez volt a mottója az Érköbölkúton, a helyi általános iskola épületében július 4–11. között, a református egyház szervezésében zajlott gyermek-bibliahétnek.

A Ragyogj csillag! című bibliahét a Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány programja alapján készült. Mindenki sztár, azaz csillag szeretne lenni már kicsi korától kezdve, ezt látják a gyerekek a televízióban, ezzel szembesülnek a mindennapokban. A hét témája Eszter története, amely név jelentése csillag. A történet szép példája annak, hogyan lehet valaki csillag azzal, hogy betölti a rábízott feladatokat. A történet szól hűségről, gyűlöletről, bátorságról, győzelemről. A rendezvényen volt bibliamagyarázat, énektanulás, játék, hogy jobban átélhessék a gyerekek a napi történeteket. Emellett szép kézimunkák készültek a történetekhez kapcsolódóan.

Kirándulás a Medve barlangba

Közélet  , , ,   2012. június 28. csütörtök 
 662

A múlt hétvégén a Medve barlangba ment kirándulni Köbölkút apraja és nagyja.  A június 23-i kirándulást a helyi RMDSZ szervezte és szép számú résztvevő csapat gyűlt össze szombat reggel a köbölkúti buszmegállóban, akik lelkesen várták az indulást. A kiránduláson minden korosztály képviseltette magát, hisz voltak itt 10 évesek, de hetvenesek is. A hangulat már odafele is igen jó volt, így derűsen érkezett meg a társaság az úti célhoz.