^ Vissza Fel
választások címke bejegyzései:

Újraválasztották Béres Csabát

Közélet    2016. június 6. hétfő 
 970

RMDSZ-többségű tanács folytatja a munkát

A következő négy évben is Béres Csaba szociológus vezeti városunkat, miután Székelyhíd és a hozzá tartozó települések választópolgárainak meggyőző többsége újra bizalmat szavazott a jelenlegi polgármesternek. A június 5-i helyhatósági választások nyomán a 17 tagú városi tanácsban a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) előreláthatóan tíz, a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) négy, az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) és a Magyar Polgári Pártnak (MPP) egy-egy képviselője lesz, rajtuk kívül egy független jelölt is mandátumot szerzett.

A 2016-os választáson a legszorgalmasabb szavazóknak az érköbölkútiak és a csokalyiak bizonyultak, hiszen a falubeliek szinte kétharmada, illetve háromötöde élt a voksolás jogával. A többi településen is nagyobb volt a részvételi arány az országos átlagnál (48,44%), Nagykágya kivételével, ahol viszont aránylag kevesen szavaztak.

Választási regisztráció az RMDSZ-székházban, Székelyhídon!

A 2014. évi magyarországi országgyűlési képviselőinek választására bárki, akinek van magyar állampolgársága, regisztrálhat!
Ebben segítünk Önnek!

Az alábbi időpontokban állunk szíves rendelkezésére az RMDSZ-székházban, a piac mellett, a Kazinczy utca 5/a. szám alatt!

Hétfőn, szerdán, csütörtökön 15–19 óra között, kedden, pénteken 8–18 óra között, szombaton 9–13 óra között.

Az RMDSZ székelyhídi szervezete

Vége

Mozaik  ,   2012. december 19. szerda 
 633

A 2012-es év nem volt egyszerû számunkra: tele volt tervezéssel, munkával – közösségünk építése, családunk fenntartása, kapcsolataink ápolása érdekében –, illetve… választásokkal. Mert ma alapozzuk a jövõnket, és senki sem szereti magát hibáztatni a múltbeli rossz döntések miatt.

Magas székelyhídi részvétel a szavazáson

Közélet    2012. június 13. szerda 
 689

Június 10-én vasárnap helyhatósági választásokat tartottak egész Romániában, így Székelyhídon is, ahol eddig soha nem tapasztalt érdeklődést mutattak a lakosok a választások iránt. Talán ez annak is betudható, hogy a különböző pártok kifejezetten nagy hangsúlyt fektettek a kampányra, melyről elmondható, hogy viszonylag tisztességes módon, botrányok nélkül zajlott le. Városunkban és a hozzá tartozó falvakban: Csokalyon, Érköbölkúton, Érolasziban, Hegyközszentmiklóson és Nagykágyán összesen tíz szavazókörzetben adhatták le voksaikat az erre jogosultak. A polgármesterekre leadott érvényes szavaztok száma 5848, amiből 3055 a város jelenlegi polgármesterére, az RMDSZ-es Béres Csabára érkezett, őt követte a listán Duţă Cristina Mona a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje1284, Gyurcsik Zoltán Nemzeti Liberális Párt (PNL) 876, Rhédey Emília Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) 313, Pop Ioan Octavian Demokrata Liberális Párt (PDL) 168 és végül Incze Levente-Béla Magyar Polgári Párt (MPP) 152 szavazattal.