Megerősített RMDSZ-többség a városi tanácsban

Nagy többséggel negyedszerre is újraválasztották Béres Csaba szociológust Székelyhíd polgármesterének. Az érmellékiek az országos 46%-os részvételt meghaladóan, szép számban (5366-on, kb. 55%-os arányban) járultak az urnák elé. Külön említésre méltóak a több mint 70%-nyian szavazó csokalyi és 65%-os arányban voksoló érköbölkúti választópolgárok.

A nem hivatalos eredmények szerint a régi-új városvezetőre 2769-en szavaztak, azaz Béres Csaba a 4978 érvényes szavazat több mint 55%-át szerezte meg. Második lett – akárcsak négy évvel ezelőtt – a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje, Cristina-Mona Duță 1068 vokssal (kb. 21%), a többi öt jelölt a szavazópolgárok csak néhány százalékának bizalmát élvezte.

A 17 tagú városi tanács tekintetében a nem hivatalos eredmények alapján a 4558 érvényes szavazat kb. 60%-át (2955 voks) megszerző RMDSZ-nek 11 tanácsosa lesz, azaz eggyel több, mint a négy évvel ezelőtti választáson. A tanácsban helyet foglal a 18,5%-os szavazatarányú PSD három, a kb. 8%-ot elérő liberálisok (PNL) két képviselője, illetve egy független jelölt (6%) is. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kevéssel az 5%-os bejutási küszöb alatt végzett, a többi párt és független jelölt a szavazatok 1%-át se szerezte meg.

A székelyhídi városi tanács várható összetétele:

Csuka József-György, Gődér Attila-Sándor, Komsa Cecilia, Kaszoni Sándor-Róbert, Nagy István, Hamza Sándor, Béres Attila, Nagy Attila, Pál Csaba-Zsolt, Rhédey Emilia, Szilágyi Gizella (RMDSZ), Cristina-Mona Duță, Alexandru Szasz, Nicolae Radu Iacob (PSD), Mátyus Barnabás-Zoltán, Mereg Zoltán (PNL), Boros Dávid (független).

Béres Csaba újraválasztott városvezető üzenete

„Tisztelt székelyhídi és falvakbeli lakosok! Először is szeretném megköszönni a bizalmat, a szavazatokat, a munkát, a kritikát, a dicséretet, a buzdítást minden kedves székelyhídi és hozzátartozó falvakbeli lakosnak. Köszönöm a tanácsos és tanácsosjelölt kollégáknak, hogy felvállalták a közösségi munkát, a felelősséget, a hozzáállást, el kell mondjam, hogy nagyon büszke vagyok rájuk. Nagy megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhattam velük eddig, és hogy a következő négy évben mellettem lesznek közösségünk építésében. Köszönöm továbbá annak a majd kétszáz embernek, kollégának, barátnak, akik segítették kampányunkat, és külön köszönöm a családomnak, feleségemnek és minden csapattársam feleségének, férjének, hogy türelmesek voltak velem, velünk az utóbbi négy hétben.

Az eredményekről el kell mondjam, hogy ez a csapat most érte el a legjobb választási eredményeket az elmúlt tizenkét évben, a polgármesteri választáson 55% fölötti, a tanácsosi listán pedig 60% fölötti szavazati arányt értünk el.

Még egyszer köszönöm, hogy újabb négy évre szavaztak nekünk bizalmat, ez úton ígérem, ígérjük, hogy mindent megteszünk, amit lehetőségeink megengednek, közösségünk, városunk és falvaink fejlesztése érdekében. Isten áldja Székelyhídat!”


Írta: Ér hangja