^ Vissza Fel
óvoda címke bejegyzései:

Ünnepélyesen felavatták a református óvodát

Közélet    2021. június 18. péntek 
 277

Ünnepélyes keretek között avatták fel városunkban a legújabb óvodát, amely a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program által valósulhatott meg. A székelyhídi Hajnalcsillag református óvoda és bölcsőde alapkövét még 2019 júliusában helyezték el, és mintegy másfél év alatt sikerült befejezni az építkezést. A református templom szomszédságában levő intézmény kezdetben 44 gyerekkel kezdi meg a működését, de a következő tanévtől a hosszú programú óvodai foglalkozás mellett bölcsődei csoport is indul majd.

 Az épületben várhatóan körülbelül 70 gyermek számára tudnak biztosítani oktatási lehetőséget és európai színvonalú körülményeket.

Érmelléki óvónők módszertani gyűlése

Diáksarok    2019. május 17. péntek 
 217

Módszertani gyűlés zajlott a Szé­kelyhídon és környékén dolgozó magyar tagozatos óvónők részvételével a városi központi óvoda falai között május 13-án, hétfőn. A pedagógusok félévente legalább egy módszertani gyűlésen vesznek részt, amelyen meghatározott témákat dolgoznak fel. Az idei második féléves téma az év eleji, féléves, illetve év végi felmérések lebonyolítása, személyes mappa összeállítása és az érdemfizetések igénylésének a felhívása, valamint részletezése volt. Az óvónők saját munkáikat mutatták be egymásnak, hasznos tapasztalat cserével és szakmai tanáccsal egybekötve. Új módszertani módosításokat beszéltek át egy PowerPoint-prezentáció segítségével. A kör Guba Anita székelyhídi módszertanos óvónő vezetésével zajlott.

Érmelléki farsangmozaik

Diáksarok,Mozaik  , , , , ,   2012. március 19. hétfő 
 883

Vidáman búcsúztatták a telet a tanintézményekben

 

Mi a farsang?

A farsang a vízkereszt (január 6.) és a nagyböjt kezdetét jelentõ hamvazószerda közötti idõszak. Hagyományos, a színes télbúcsúztató néphagyományokra épülõ vidám lakomák, bálok, mulatságok jellemzik. Csúcspontja az utolsó három nap, a farsang farka (farsangvasárnaptól húshagyókeddig), ami nagy mulatságok közepette ünnepelnek világszerte (közismert a velencei vagy a riói karnevál). A farsanghoz kötõdik az úgynevezett torkos csütörtök, a hamvazószerdát követõ nap is.

Jótékonysági Mikulás-előadás

Közélet  , ,   2010. december 6. hétfő 
 640

Az érolaszi óvodások december 5-én rendeztek jótékonysági Mikulás ünnepséget az egyház gyülekezeti termében. Az ünnepség ötlete a gyerekeket tanító Iván Mónika óvónő és a szülők közös összefogásával született meg. A belépődíjból és az adományokból összegyűlt összeget a rég fel nem újított óvodaépület javítására fordítják majd. A gyerekek előadással és tánccal kedveskedtek a közönségnek, majd a Mikulás látogatott el az egész évben szót fogadó gyerekekhez, akik ügyességükkel bűvölték el őt és a szép számban összegyűlt közönséget. A gyerekek készülődését nehéz volt összehangolni – a rossz idő és megfázás miatt sokat hiányoztak, így kevés idő jutott az igazi próbákra –de ők így is nagy sikert arattak.

Méhecske-nőnap

Mozaik  , ,   2010. március 10. szerda 
 521

Óvodánkban az előző évekhez hasonlóan idén is megemlékeztünk a nemzetközi nőnapról. Azon a héten e téma körül forgott minden foglalkozás és játék a csoportban. A gyerekekkel megbeszéltük, hogy honnan is ered a nőnap ünneplése, jelentősége és jelentése. Ezt követően hozzákezdtünk a  meglepetésműsor összeállításához és gyakorlásához. Azért volt meglepetés az egész, mert csak az oviban tanultunk a verseket és énekeket, a gyerekeket is megkértük, hogy otthon ne áruljanak el semmit a készülődésünkből.Az énekek és versek gyakorlása mellett minden gyermek elkészítette a saját kis ajándékát, amit átad majd az ünnepi műsor után a jelenlévő nő hozzátartozójának.