Módszertani gyűlés zajlott a Szé­kelyhídon és környékén dolgozó magyar tagozatos óvónők részvételével a városi központi óvoda falai között május 13-án, hétfőn. A pedagógusok félévente legalább egy módszertani gyűlésen vesznek részt, amelyen meghatározott témákat dolgoznak fel. Az idei második féléves téma az év eleji, féléves, illetve év végi felmérések lebonyolítása, személyes mappa összeállítása és az érdemfizetések igénylésének a felhívása, valamint részletezése volt. Az óvónők saját munkáikat mutatták be egymásnak, hasznos tapasztalat cserével és szakmai tanáccsal egybekötve. Új módszertani módosításokat beszéltek át egy PowerPoint-prezentáció segítségével. A kör Guba Anita székelyhídi módszertanos óvónő vezetésével zajlott.

Ezek a módszertani gyűlések nemcsak arra alkalmasak, hogy új információkkal lássák el a pedagógusokat, hanem az óvó nénik nagy örömére ilyenkor megoszthatják egymással tapasztalataikat kávé mellett kellemesen elbeszélgetve.

Ez a családias hangulat újult erővel látja el a tanév végére kicsit megfáradt pedagógusokat. Az összejövetel végén minden óvó néni egy nagy tarisznya új tapasztalattal és egymásnak átadott pozitív energiával térhetett haza.


Írta: Nagy Anita