^ Vissza Fel
nőnap címke bejegyzései:

Nőnapi bállal köszöntötték a hölgyeket Érköbölkúton

Mozaik  ,   2024. március 11. hétfő 

Teltházas nőnapi bált rendeztek Érköbölkúton helyi és környékbeli vendégek részvételével. A hatodik alkalommal megtartott, hagyományokhoz hű rendezvénynek a helyi kultúrház adott otthont. A Korona Egyesület szervezte nőnapi bálra érkező hölgyeket egy-egy szál virággal ajándékozták meg, majd miután minden vendég megérkezett és elfoglalta helyét az elegánsan berendezett teremben, köszöntőbeszédek nyitották meg a rendezvényt. Elsőként Gődér Attila helyi tanácsos köszöntötte az egybegyűlteket, őt követte Baracsi Levente, a település református lelkipásztora. Ezután Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere és végül Hercz Vilmos, a Debreceni Népi Együttes vezetője szólt a jelenlévőkhöz.

A nőket ünnepelték Érköbölkúton

Mozaik  , , ,   2023. március 15. szerda 

Idén is nőnapi bált szerveztek Érköbölkúton, március 11-én zsúfolásig megtelt jókedvű helyi és környékbeli vendégekkel az ötödik alkalommal megrendezett, hagyományos rendezvény helyszínéül szolgáló kultúrotthon.

Bádon Levente, a főszervező Korona Egyesület elnöke az érkező hölgyeket egy-egy szál virággal ajándékozta meg. Miután minden vendég megérkezett és elfoglalta helyét az elegánsan berendezett teremben, nyitóbeszédében köszöntötte a közelről s távolabbról érkezett vendégeket, illetve a bál fellépőit: a helyi Csorgó néptáncegyüttes tagjait és a Debreceni Népi Együttes Szarkaláb csoportját.

Nőnek lenni jó – hagyományos nőnapi bál Érköbölkúton

Kultúra  ,   2020. március 11. szerda 

Fergeteges hangulatban telt a negyedik alkalommal megszervezett, idei nőnapi bál Érköböl­kúton március 7-én a helyi kultúrotthonban.

A bál hagyományai már az előszervezésben is felbukkantak, ugyanis ilyenkor a falu férfi tagjai igencsak kitesznek magukért, hogy megtiszteljék, megkíméljék a hölgyeket eme jeles nap alkalmából. Ilyenkor a terem berendezésétől, a takarításig, főzésig mindent szorgos férfikezek végeznek el. A bál előtti napon már megkezdődik a sürgés-forgás, takarítás, pakolás, krumpli- és zöldségpucolás, disznóvágás, hogy előkészítsék a másnapi ízletes vacsora alapanyagait és a termet a hölgyek méltó fogadására. A férfiak a hölgyek iránti tiszteletük és rajongásuk jegyében, jókedvűen végzik a feladatokat, így estére mindig hangulatos nótaesttel zárják a napot. Nem volt ez másként az idén sem. A segítők külön örömére szolgált a tény, hogy a bál napjára a falu férfi tagjai közös önkéntes kalákamunkájával elkészült az a húsz asztal, amelyek a jövőben a falu javát fogják majd szolgálni. Nem kell már máshonnan asztalt kölcsönözniük egy-egy rendezvény alkalmából, hisz ott lesznek a saját kezük munkái. Ez jó példa arra, hogy összefogás, közös munka által lehet csak előrehaladni, megteremteni egy faluközösség jövőjét .

Méhecske-nőnap

Mozaik  , ,   2010. március 10. szerda 

Óvodánkban az előző évekhez hasonlóan idén is megemlékeztünk a nemzetközi nőnapról. Azon a héten e téma körül forgott minden foglalkozás és játék a csoportban. A gyerekekkel megbeszéltük, hogy honnan is ered a nőnap ünneplése, jelentősége és jelentése. Ezt követően hozzákezdtünk a  meglepetésműsor összeállításához és gyakorlásához. Azért volt meglepetés az egész, mert csak az oviban tanultunk a verseket és énekeket, a gyerekeket is megkértük, hogy otthon ne áruljanak el semmit a készülődésünkből.Az énekek és versek gyakorlása mellett minden gyermek elkészítette a saját kis ajándékát, amit átad majd az ünnepi műsor után a jelenlévő nő hozzátartozójának.

Ünnepnap a székelyhídi roma óvodában

Mozaik  , ,   2010. március 10. szerda 

A napokban tartották nőnapi ünnepségüket a székelyhídi roma óvoda gyermekei. Versekkel és énekekkel kedveskedtek elsősorban a nagyszámúan megjelent szülőknek. Majd átadták  a  saját kis kezeikkel készített ajándékaikat: krepp-papírból virágocskát arcképükkel, és egy üdvözlő lapocskát paszulyszemes díszítéssel, mely egy szép cserép hóvirágot ábrázolt.A gyerekek szeretettel köszöntötték óvónénijeiket: Cserős Hajnalkát és Szecsánszki Elisabeta Mónikát, akiknek segítségével készültek fel erre a szép ünnepre.