^ Vissza Fel
bál címke bejegyzései:

A nőket ünnepelték Érköbölkúton

Mozaik  , , ,   2023. március 15. szerda 

Idén is nőnapi bált szerveztek Érköbölkúton, március 11-én zsúfolásig megtelt jókedvű helyi és környékbeli vendégekkel az ötödik alkalommal megrendezett, hagyományos rendezvény helyszínéül szolgáló kultúrotthon.

Bádon Levente, a főszervező Korona Egyesület elnöke az érkező hölgyeket egy-egy szál virággal ajándékozta meg. Miután minden vendég megérkezett és elfoglalta helyét az elegánsan berendezett teremben, nyitóbeszédében köszöntötte a közelről s távolabbról érkezett vendégeket, illetve a bál fellépőit: a helyi Csorgó néptáncegyüttes tagjait és a Debreceni Népi Együttes Szarkaláb csoportját.

Két év kihagyás után ismét jótékonysági bállal ünnepeltek Székelyhídon

Kultúra  ,   2023. február 2. csütörtök 

Ismét megszervezték Székelyhídon a magyar kultúra napi ünnepség keretében a jótékonysági bált január végén. Több mint 180-an jöttek el Bihar megye egyik legjelentősebb, tizenharmadszorra megszervezett eseményére a járványhelyzet miatti két év kényszerű kihagyás után. Az alkalomnak megfelelően berendezett, feldíszített múzeum épületében pezsgővel fogadták az érkező vendégeket, meghívottakat, akik fontosnak érezték megmutatni az összetartozást. Az évek során hagyománnyá vált „bevonulást” követően, amelyen Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, és az általa felkarolt ügy mellett állók kezén fogva vezették be a bálteremmé alakított Szent László-aulába a Székelyhidi Gyermek Jézus Otthon kis lakóit, a Himnusz eléneklésével kezdetét vette az ünnep.

Sehol máshol nincs ilyen társaság

Kultúra  , ,   2020. február 5. szerda 

Adakozó lelkükről és eleganciájukról tettek tanúbizonyságot a XII. jótékonysági bál résztvevői

A magyar kultúra napi jótékonysági bál nyitánya s legfontosabb eleme az évente számos eseményt felvonultató, Székelyhídon szervezett művelődést szolgáló programsornak.

Sorra érkeztek az elegáns, nyakkendős, csokornyakkendős urak oldalán, a gyönyörű nagyestélyibe, suhogó selyembe, pörgős, hosszú tüllszoknyás ruhába öltözött hölgyek a díszbe öltöztetett múzeum épületébe január 25-én este. Az érkezők sorát Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány általa működtetett székelyhídi Gyermek Jézus-otthon kis lakóinak bevonulása zárta, mintegy jeladásként az ünnepség kezdetének.

„Isten nélkül nincs kultúra”

Kultúra  ,   2017. január 30. hétfő 

Sikerrel, jókedvvel zajlott a nemzetközi jellegű magyar kultúra napi jótékonysági bál

Újra bálteremmé alakult városunk múzeuma, a fagyos január harmadik hétvégéjén megtelt fénnyel, zenével, az ízléses berendezés és a pincérek sürgése-forgása pedig egyértelművé tette a báli jelleget. Ugyanezt erősítették az érkező elegáns vendégek, kiknek kezében halkan csilingeltek az összekoccintott pezsgőspoharak, a ruhatárban pedig egyre fogytak az üres vállfák. Nőttön nőtt a tömeg, ezzel egyenesen arányosan a rég nem látott ismerősök közötti „hogy még vagytok”-ok morajlása is. Azonban amint a Böjte Csaba testvér vezérelte gyermekcsapat megjelent, mindenki elhagyta asztalát, és a felsorakozott népi ruhás gyermekekben gyönyörködve állt a táncteremben. A várakozással megtelt levegőt végre eloszlatta a műsorvezető köszöntése, majd sorra következtek a báli megnyitó pontjai.

Adománygyűjtés jó szórakozással

Közélet  ,   2016. január 27. szerda 

Kétszázötven résztvevővel zajlott a jótékony célú kultúra napi bál

Idén nyolcadik alkalommal rendeztek Székelyhídon magyar kultúra napi jótékonysági bált. Január 23-án elegáns meghívottak érkeztek a múzeum épületébe, hogy igényes szórakozás mellett adományaikkal támogassák a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Székelyhídi Gyermek Jézus Otthonának kis lakóit.

A gyermekek kézen fogva kísérték a bálterembe az est fővédnökét, Gál Kinga európai parlamenti képviselőt, az Európai Néppárt alelnökét, Böjte Csaba ferences szerzetest és az esemény kiemelt, meghívott vendégeit. A gyermekek megható énekekkel kedveskedtek a vendégeknek. „Jól csak a szívével lát az ember” – hangzott a korán, sokat megélt gyermekek ajkairól. Majd Csaba testvér közelgő születésnapja alkalmából két kisleány előadásában köszöntő ének csendült. „Tenéked minden öröm, holtig adassék, s amellett semmi bánat ne barátkozzék” – énekelte angyali gyermekhangon a kis Karola, melyet követően a gyermekek fehér liliomszálakat nyújtottak át a meghívottaknak.

Húsvéti Bál Nagykágyán

Közélet  , ,   2012. május 6. vasárnap 

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a húsvétvasárnapi nagykágyai Húsvéti Bál, amely nemcsak a helyi fiatalságot gyűjtötte össze, de szép számban voltak a környező településekről, például Csokalyról, Bihardiószegről és persze Székelyhídról is. A belépődíj mellett tombolát is lehetett vásárolni, mellyel három sört, három üveg bort és egy üveg pezsgőt lehetett nyerni, tehát összesen hét nyertes lett gazdagabb egy-egy üveg itallal.

Magyar kulturális napok

Ajánló  , ,   2011. január 11. kedd 

Székelyhíd, 2011. január 21-23, filmvetítés, irodalmi felolvasóest, könyvbemutató, III. Érmelléki Farsangi Bál

 

Rendezvénysorozatot szerveznek Székelyhídon 2011. január 21–23. között a magyar kultúra napja alkalmából a székelyhídi RMDSZ, a polgármesteri hivatal és a Pro Székelyhíd Egyesület. A háromnapos rendezvény programjai között szerepel filmvetítés, irodalmi felolvasóest, könyvbemutató, III. Érmelléki Farsangi Bál.