^ Vissza Fel
irodalom címke bejegyzései:

Szerinted milyen egy igazi nő?

Ajánló  , , ,   2011. augusztus 5. péntek 
 546

„Van egy nő. Szeret. Fölhív, és a nevemet mondja; mint valami varázsszót ismételgeti a nevemet. Hónapokon át. Nem is tudom, mikor alszik.[…] Eddig még nem szóltam bele a kagylóba, tartok tőle, hogy szörnyethalna. Vagy ki tudja, téves kapcsolás.”

 

A Kuka Irodalmi Kör (K.I.K.) újból találkozót szervez. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, akit foglalkoztat az irodalom, szeret olvasni, beszélgetni. Témánk Esterházy Péter Egy nő című alkotása. Mindenkit várunk  0-100 éves korig augusztus 12-én 18. órától  a színház kistermében egy kötetlen beszélgetésre irodalomról, életről  (ha szukseged van a konyvre irj a zizicicus@yahoo.com cimre, szivesen elkuldom barkinek a hangoskonyv valtozatot).

 

Pályázat próza és vers műfajban

Kultúra  ,   2011. május 30. hétfő 
 540

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája és a kolozsvári Bretter György Irodalmi Kör 1986. január 1. után született, kötettel nem rendelkező alkotók részére próza és vers műfajban irodalmi pályázatot hirdet. A kiírók mindkét kategóriában első, második és harmadik díjat osztanak, 2000, 1000 és 500 lej összegben. A pályázóktól prózában legföljebb 20000 leütésnyi (tíz gépelt oldal) közöletlen anyagot, versben tíz közöletlen verset illetve pályázatukhoz csatolt életrajzot kérnek, 2011. október 31. határidővel, a bírálók.  A pályázati anyagot az emilpalyazat@gmail.com címre várjuk. Eredményhirdetésre – a díjazottak bemutatkozásával egyetemben – az Erdélyi Magyar Írók Ligájának 2011. december 10-én Kolozsváron tartandó, X. Díjkiosztó Gálaestjén kerül sor. A pályázati kiírást a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

 

Forrás: erdely.ma

Magyar kulturális napok

Ajánló  , ,   2011. január 11. kedd 
 603

Székelyhíd, 2011. január 21-23, filmvetítés, irodalmi felolvasóest, könyvbemutató, III. Érmelléki Farsangi Bál

 

Rendezvénysorozatot szerveznek Székelyhídon 2011. január 21–23. között a magyar kultúra napja alkalmából a székelyhídi RMDSZ, a polgármesteri hivatal és a Pro Székelyhíd Egyesület. A háromnapos rendezvény programjai között szerepel filmvetítés, irodalmi felolvasóest, könyvbemutató, III. Érmelléki Farsangi Bál.