^ Vissza Fel
óvodások címke bejegyzései:

Óvodások kiállítása

Ajánló    2013. november 27. szerda 

Székelyhíd óvodásainak munkáiból kiállítást szerveztek a helyi református templomban. Az Őszi rajz és kézimunka című kiállítást november 24–30. között tekinthették meg az érdeklődők.

Ünnepnap a székelyhídi roma óvodában

Mozaik  , ,   2010. március 10. szerda 

A napokban tartották nőnapi ünnepségüket a székelyhídi roma óvoda gyermekei. Versekkel és énekekkel kedveskedtek elsősorban a nagyszámúan megjelent szülőknek. Majd átadták  a  saját kis kezeikkel készített ajándékaikat: krepp-papírból virágocskát arcképükkel, és egy üdvözlő lapocskát paszulyszemes díszítéssel, mely egy szép cserép hóvirágot ábrázolt.A gyerekek szeretettel köszöntötték óvónénijeiket: Cserős Hajnalkát és Szecsánszki Elisabeta Mónikát, akiknek segítségével készültek fel erre a szép ünnepre.

Maszkabál a Méhecskéknél

Mozaik  ,   2010. február 13. szombat 

A télűzés egyik fontos mozzanata a farsang ünnepe, mely rendszerint jókedvet, vidámságot és felhőtlen szórakozást csempész mind a gyermekek, mind a felnőttek hétköznapjaiba. Február 12-én a székelyhídi református napköziben is telet űztek a kicsi ovisok. A gyerekek aranyosabbnál aranyosabb jelmezeket öltöttek, hogy elzavarják a zord, hideg telet és előcsalogassák a szelíd, napfényes tavaszt. A kicsik jóízűen kacarásztak és büszkén mutogatták egymásnak, hogy milyen  szép álarcuk és maskarájuk van.Mikor a két óvónéni is jelmezt öltött, felvezették a kicsiket az emeletre, ahol a hozzátartozók és a zsűritagok foglaltak helyet.