Fergeteges hangulatban telt a negyedik alkalommal megszervezett, idei nőnapi bál Érköböl­kúton március 7-én a helyi kultúrotthonban.

A bál hagyományai már az előszervezésben is felbukkantak, ugyanis ilyenkor a falu férfi tagjai igencsak kitesznek magukért, hogy megtiszteljék, megkíméljék a hölgyeket eme jeles nap alkalmából. Ilyenkor a terem berendezésétől, a takarításig, főzésig mindent szorgos férfikezek végeznek el. A bál előtti napon már megkezdődik a sürgés-forgás, takarítás, pakolás, krumpli- és zöldségpucolás, disznóvágás, hogy előkészítsék a másnapi ízletes vacsora alapanyagait és a termet a hölgyek méltó fogadására. A férfiak a hölgyek iránti tiszteletük és rajongásuk jegyében, jókedvűen végzik a feladatokat, így estére mindig hangulatos nótaesttel zárják a napot. Nem volt ez másként az idén sem. A segítők külön örömére szolgált a tény, hogy a bál napjára a falu férfi tagjai közös önkéntes kalákamunkájával elkészült az a húsz asztal, amelyek a jövőben a falu javát fogják majd szolgálni. Nem kell már máshonnan asztalt kölcsönözniük egy-egy rendezvény alkalmából, hisz ott lesznek a saját kezük munkái. Ez jó példa arra, hogy összefogás, közös munka által lehet csak előrehaladni, megteremteni egy faluközösség jövőjét .

A bál napján közel kétszáz vendég gyűlt össze, akiket Gődér Attila helyi RMDSZ-es tanácsos, Bádon Levente és Marhási Miklós, a szervező Korona Egyesület elnöke és önkéntese fogadott. A meghívott vendégek közt szerepelt Székelyhíd város polgármestere és Lédán István helyi tiszteletes is.
A rendezvényt Gődér Attila nyitotta meg, aki a megjelentek köszöntése után beszédében kiemelte a női nem iránti szeretet, tisztelet fontosságát.

Az est nyitótáncát a méltán híres Hercz Vilmos néptáncpedagógus vezetésével működő Debreceni Népi Együttes szolgáltatta. (A barátság és együttműködés nem újkeletű, hisz a tavalyi évben a Korona Egyesület megnyert egy pályázatot, melynek összegét táncoktatásra és hangtechnikai eszközökre fordították. A közreműködés révén megkezdődött a táncoktatás a faluban és a remények szerint a szükséghelyzet elmúltával eredményesen folytatódik majd a jövőben is.) A szervezők nagy örömére a debreceni vendégek nem csak felléptek, hanem a bál további részében is megcsillogtatták koreográfiáikat és hajnal öt óráig ropták együtt a táncot a bálozókkal.
Megterített asztalok, finom ételek és italok s fergeteges hangulat jellemezte az idei nőnapi bált, melyhez a talpalávalót a Desszert együttes szolgáltatta. A szervezők külön figyelmességére vall, hogy a bálra a zenekar tagjainak párjait is külön meghívták és az, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából minden jelenlevő hölgynek egy-egy szál virággal kedveskedtek.


A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki minden támogatónak, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez: a Cris&Cris Wedding Studiónak, a Kaszoni ABC-nek, a Palfun virágüzletnek, Gődér Imrének, Egeresi Imrének és feleségének, valamint minden önkéntesnek, aki szívvel-lélekkel segédkezett abban, hogy a rendezvény sikeres lehessen.


Írta: Ér hangja