^ Vissza Fel
Mikulás címke bejegyzései:

Úton volt a Mikulás

Kultúra    2015. december 7. hétfő 
 533

December 5-én este, amikor a Nap nyugovóra tért és átadta Székelyhíd városát a sötétségnek, a nagyszakállú Mikulás elindult, hogy felkeresse a jó gyermekeket. Mivel egy éjszaka alatt nagyon sok gyermekhez kellett eljutnia, segítségül hívta a székelyhídi önkormányzat munkatársait és az RMDSZ helyi nőszervezetének tagjait, hogy együtt keressék fel otthonaikban a kíváncsian várakozó gyermekeket.

Volt, akihez a Mikulás bácsi bemerészkedett, de olyan is, akinek az ablakba kihelyezett cipőcskéjét tömte meg ajándékkal. Szorgos segítőinek köszönhetően sikerült megörvendeztetni a gyermekeket.

Mit üzen a Mikulás?

Mozaik  , ,   2010. december 6. hétfő 
 1 288

Feltételezem, hogy a cikkem címére a legtöbb felnőtt csak elmosolyogja magát, talán bevillan egy kép lelkes kisgyerekekről, akiknek piros ruhába bújt, pocakos nagyszakállú oszt apró ajándékokat. Pedig én most nem iskolákban, óvodákban megszervezett decemberi éneklésekről és ajándékozásokról szeretnék írni, rövid fejtegetésem sokkal inkább szól felnőttekről, mint gyerekekről, sokkal inkább szól felnőtteknek, mint gyerekeknek. Talán sokan azt sem tudják, honnan is ered az a kedves szokásunk, hogy december 5-én este a gyerekek kiteszik kifényesített cipőcskéiket az ablakba, melyekbe a Mikulás reggelre a jóknak édességet csempész, a rosszaknak pedig virgácsot. Lássuk hát mikor, s mivel kezdődött el a mikulásozás hagyománya s mivé lett mára.

Jótékonysági Mikulás-előadás

Közélet  , ,   2010. december 6. hétfő 
 639

Az érolaszi óvodások december 5-én rendeztek jótékonysági Mikulás ünnepséget az egyház gyülekezeti termében. Az ünnepség ötlete a gyerekeket tanító Iván Mónika óvónő és a szülők közös összefogásával született meg. A belépődíjból és az adományokból összegyűlt összeget a rég fel nem újított óvodaépület javítására fordítják majd. A gyerekek előadással és tánccal kedveskedtek a közönségnek, majd a Mikulás látogatott el az egész évben szót fogadó gyerekekhez, akik ügyességükkel bűvölték el őt és a szép számban összegyűlt közönséget. A gyerekek készülődését nehéz volt összehangolni – a rossz idő és megfázás miatt sokat hiányoztak, így kevés idő jutott az igazi próbákra –de ők így is nagy sikert arattak.

Mikulásra várva

Közélet  ,   2010. december 5. vasárnap 
 635

A csokalyi I–IV. osztályos gyerekek izgatottan várták a Mikulás érkezését. Ebből az alkalomból összegyűltek és természetes anyagokat felhasználva, együtt készítettek szebbnél szebb különböző Mikulásfigurát. Legnagyobb sikere az ehető Mikulásoknak volt, hiszen mire megérkezett a Mikulás, már nem maradt belőle sok.