^ Vissza Fel
Böjte Csaba címke bejegyzései:

Egy darabka tündérkert Székelyhídon

Mozaik  ,   2018. október 30. kedd 
 Megnézték: 144

Facsemetéket ültettek a sportközpont és a Gyermek Jézus Otthon területén

„Október 20-án én is Székelyhídon leszek! Facsemetét ültetünk! Szeretettel várunk!” – olvashattuk Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Facebook-oldalán. A hajnali köd már felemelkedett, az őszi napsugár fitogtatta erejét, s bár a strandidény véget ért, a Székelyhídi Gyermek Jézus Szabadidő- és Sportközpont tárt kapukkal várta vendégeit. Kisebb-nagyobb csoportokban érkeztek gyerekek Csaba testvér környékbeli házaiból, napközis otthonaiból.

Nem adják fel a daloló fiatalok

Kultúra  , ,   2018. szeptember 14. péntek 
 Megnézték: 197

Tanévindító lelkesítő koncertet hozott Böjte Csaba Székelyhídra

Emlékszem, „Bálint Erdélyben van, Déván önkéntes, Böjte Csabánál”–hangzott a válasz a „Hogy van a fiad?”kérdésem­re egy húsz évvel ezelőtti beszélgetés során. Ekkor hallottam először a ferences rendi szerzetes nevét. Volt életemnek olyan időszaka, mikor eljátszottam a gondolattal, hogy jelentkezek nevelőnek Dévára. Bakancslistámon, mely nem a vágyott helyeket jegyezi, hanem olyan embereket, akiket szívesen megismernék, előkelő helyet foglalt el e név. Két éve annak, hogy találkoztam vele, mi több, pár napig utaztam vele, Székelyhídról Déváig, Szovátán megállva, ahol épp az Égigérő Fesztivál hetében táborozott sok-sok gyermek…

Egyre imádkozóbb lelkületűek a fiatalok

Mozaik  ,   2017. augusztus 30. szerda 
 Megnézték: 379

Az Érmelléken is áthaladtak a Máriapócsra igyekvő görögkatolikus zarándokok

A magyarországi Görögkatolikus Metropólia az idén is megszervezte hagyományos zarándoklatát augusztus 7–12. között a máriapócsi kegyhelyre. Első ízben az anyaország határán kívüli területről, Nagyváradról indult el a zömében fiatalokból álló, háromszáz fős sokaság.

Búcsú – szeretetből, négy éve

Kultúra  , ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 508

Idén is átütő volt a Gyermek Jézus Otthon építő, egésznapos ünnepélye

A Gyermek Jézus-búcsú több száz meghívottal és látogatóval, tucatnyi kipróbálható tevékenységgel zajló nagy találkozás, aminek idei időpontja június 11-e volt. A mindenki számára nyitott gyermeknapot először 2014-ben szervezte meg a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon az egykori Stubenberg-kastély udvarán. Három-négy település meghívott gyermekotthonainak lakói vettek részt az eseményen, de a szentmise, a játék és a különböző fellépők már akkor sem hiányoztak a programból.

Városunk az első helyen a Márton Áron-emlékkupán

Ér-sport  ,   2016. augusztus 8. hétfő 
 Megnézték: 440

Szeretetteljes foci a közösségért

A Márton Áron-emlékév keretében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány labdarúgótornát szervezett Székelyhídon. A fiatalok számára kiírt kupán hét csapat vett részt, amelyen városunk focistái győzedelmeskedtek. A Márton Áron Érmelléki Labdarúgótornának helyszíne a székelyhídi városi sportpálya volt július 30-án, szombaton. Az esemény legfontosabb célja az volt, hogy megtanítsa a fiatalokat szeretettel, fegyverek nélkül, egymásra odafigyelve harcolni valamiért, ami a közösséget fejleszti és erősíti a nemzeti öntudatot.

A magyar kultúra napja – összefoglaló videó

Ajánló  , , , ,   2013. február 7. csütörtök 
 Megnézték: 1 231

Teljes és elérhető a magyar kultúra napjának alkalmából megszervezett rendezvényekről készült videó, melyet a Hajdúböszörmény és Székelyhíd között működő, határon átnyúló kommunikációs együttműködés keretében sikerült megvalósítani. 

Meghívó

Ajánló  ,   2011. november 15. kedd 
 Megnézték: 561

A Biharvajdai Református Egyházközség Énekkara szeretettel vár mindenkit a november 20-án délután 18 órától kezdődő jótékonysági rendezvényre, melynek helyszíne a székelyhídi Munkásklub. A műsorban népdalok, versek és humoros jelenetek lesznek majd láthatók és hallhatók. A rendezvény célja, hogy adományt gyűjtsenek a Böjte Csaba által vezetett székelyhídi gyermekotthon támogatására. A belépés ingyenes, a szervezők sok szerettel várnak mindenkit.