^ Vissza Fel
faültetés címke bejegyzései:

Változtassuk tündérkertté szülőföldünket

Közélet  ,   2019. november 12. kedd 
 687

A baba-mama kör Éljünk tisztán, ültessünk fákat! kezdeményezése

Gyerekzsivajtól övezve beszélgettünk egy szebb, élhetőbb jövőről anyukák, nagymamák, édesapák a Székelyhídi Baba-Mama Kör Éljünk tisztán, ültessünk fákat gyermekeinknek! mottójú, október végi eseményén. Egyetértettünk abban, hogy a jövő kulcsa a kezünkben van és a felelősség is a mi vállainkat nyomja, hogy mit hagyunk magunk után hátra az utánunk következő nemzedéknek. Szó esett a mindennapi apró cselekedetekről, melyek nagy változásokat idézhetnek elő, zöldebb háztartásról, tudatosabb, odafigyelőbb gyereknevelésről. Nagyon nagy segítséget nyújtott nekünk ebben az Érköbölkútról érkező öt gyereket nevelő Darabont család, akik szerény módon beszéltek az egyszerűségre és tisztaságra törekvő, hagyományokat tisztelő életükről, mely mindannyiunk számára példaértékű lehet. Egy ikerlányokat nevelő, mosható pelenkákat forgalmazó nagyváradi család is érkezett hozzánk, hogy a mosható pelenkázás mikéntjéről, előnyeiről beszéljenek és kellemes meglepetésként fedezték fel, hogy ez nem mindenki számára újdonság.

Egy darabka tündérkert Székelyhídon

Mozaik  ,   2018. október 30. kedd 
 363

Facsemetéket ültettek a sportközpont és a Gyermek Jézus Otthon területén

„Október 20-án én is Székelyhídon leszek! Facsemetét ültetünk! Szeretettel várunk!” – olvashattuk Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Facebook-oldalán. A hajnali köd már felemelkedett, az őszi napsugár fitogtatta erejét, s bár a strandidény véget ért, a Székelyhídi Gyermek Jézus Szabadidő- és Sportközpont tárt kapukkal várta vendégeit. Kisebb-nagyobb csoportokban érkeztek gyerekek Csaba testvér környékbeli házaiból, napközis otthonaiból.

Az élet a kezünkben van

Diáksarok  ,   2010. április 30. péntek 
 470

„Mindaz, kik fákat ültetének,
Sírjukra szálljon hálaének,
Ásóval is költők valának,
Szép lombos fákról álmodának.
Szeresd a fát!” Benedek Elek

 


Fontos a mai világban, hogy odafigyeljünk környezetünkre, arra a kozmoszra, ami nap mint nap körülvesz bennünket. Sokszor csak rombolni tud az ember, de hála Istennek vannak még olyanok, ifjak is, akik védik, óvják a természetet.