^ Vissza Fel
AVE címke bejegyzései:

Tegyünk a „szeméthegyek” ellen

Közélet  ,   2013. október 30. szerda 
 676

Az őszi növényi hulladékok hasznosítására buzdít az illegális lerakókat felszámoló Ave.

„Komposztáljuk a fákról ilyenkor lehulló jelentős mennyiségű lombot, illetve a kerti tevékenységek során felhalmozódott növényi eredetű hulladékot” – hívja fel a lakosság figyelmét Béres Attila, az Ave Bihor szemétszállító cég területi vezetője. A szakember szerint nemcsak remek trágyázó anyagot kapunk, hanem az egyre növekvő „szeméthegyek” méretét is csökkenthetjük. Akik nem tudnak vagy nem szeretnének komposztálni, azoktól előzetes egyeztetés és egy megszabott felár ellenében az Ave elszállítja a többlethulladékot.

Jól látható fejlődés szemét ügyben

Közélet  ,   2013. június 2. vasárnap 
 758

A szeméttelepek felszámolva, a szelektív kukák kiosztva, és még mindig vannak elégedetlenkedők. Lassan már sorozatnak, saganak nevezhető az a mennyiségű cikk és interjú, amit az AVE szemétszállító cég munkatársaival készítettünk, hogy felhívjuk az olvasók figyelmét a tudatos szemétgyűjtésre.

Ezúttal a javuló tendenciákról érdeklődtünk Bartha Zoltán vezérigazgatótól és Béres Attila területi vezetőtől.

Illegális székelyhídi szemétlerakó helyeket számoltak fel

Mozaik  , ,   2012. február 11. szombat 
 644

Két illegális szemétlerakó helyet sikerült felszámolni városunkban január folyamán – tudtuk megBéres Attilától,azAVE Bihor cég területi vezetőjétől. Az egyik ilyen hely a Székelyhídról Hegyközszentmiklós felé vezető út mellett, a Vadas erdő bejáratával szemben volt, innen a cég dolgozói tizenkét köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, melynek hetven százaléka pillepalack volt. Ezenkívül még egy kisebb szemétlerakatot is felszámoltak a Házhely végén, a vasúttól az új iskola irányában, itt körülbelül másfél köbméter szemét volt illegálisan tárolva. Megtudtuk, hogy ezekhez az megvalósításokhoz mindenképpen hozzájárult, hogy a helyi önkormányzattal eredményes az együttműködés.

Szemet szúró szemétkérdés

Közélet  ,   2010. szeptember 10. péntek 
 554

Minden lakó hozzá kell járuljon a település tisztaságához

Lassan egy éve már, hogy az önkormányzat megkötötte a szerződést az AVE nemzetközi hulladékgyűjtő céggel, amely azóta a háztartási hulladékot hivatott összeszedni városunkban és a hozzátartozó falvakon. Az önkormányzat részéről sikerült egy olyan nehéz problémát megoldani – legalábbis látszólag –, amely közel 100 000 RON megtakarítást jelentett a városháza 2010-es költségvetésében – tudtuk meg a polgármesteri hivatal illetékesétől. Ha figyelembe vesszük azt, hogy az idei évben beruházásokra és intézmény-fenntartásokra szánható összeg 1,6 millió lej, akkor az véleményem szerint nem kis összeg, amelyet más hasznos célra is fordíthat az önkormányzat.

24 órából 24 órát állunk az Önök rendelkezésére

Kanapé  ,   2010. április 25. vasárnap 
 576

Béres Attila, az AVE hulladékgyűjtő cég székelyhídi vezetője az érmelléki szemétszállításról

 

Az AVE osztrák tulajdonban lévő szemétszállító vállalat, amely jelenleg 9 országban van jelen Európában. Romániában több megyében is működik, Bihar megyében három éve tevékenykednek. A szalontai után létrehozott székelyhídi fiókszervezet tavaly ősztől működik, az AVE Bihor kirendeltségének székelyhídi vezetője Béres Attila. 2009. szeptember 1-jén keztem el dolgozni, a székelyhídi AVE vezetőjeként. Jelenleg 15 fővel dolgozunk.