^ Vissza Fel
szemét címke bejegyzései:

Tegyünk a „szeméthegyek” ellen

Közélet  ,   2013. október 30. szerda 

Az őszi növényi hulladékok hasznosítására buzdít az illegális lerakókat felszámoló Ave.

„Komposztáljuk a fákról ilyenkor lehulló jelentős mennyiségű lombot, illetve a kerti tevékenységek során felhalmozódott növényi eredetű hulladékot” – hívja fel a lakosság figyelmét Béres Attila, az Ave Bihor szemétszállító cég területi vezetője. A szakember szerint nemcsak remek trágyázó anyagot kapunk, hanem az egyre növekvő „szeméthegyek” méretét is csökkenthetjük. Akik nem tudnak vagy nem szeretnének komposztálni, azoktól előzetes egyeztetés és egy megszabott felár ellenében az Ave elszállítja a többlethulladékot.

Jól látható fejlődés szemét ügyben

Közélet  ,   2013. június 2. vasárnap 

A szeméttelepek felszámolva, a szelektív kukák kiosztva, és még mindig vannak elégedetlenkedők. Lassan már sorozatnak, saganak nevezhető az a mennyiségű cikk és interjú, amit az AVE szemétszállító cég munkatársaival készítettünk, hogy felhívjuk az olvasók figyelmét a tudatos szemétgyűjtésre.

Ezúttal a javuló tendenciákról érdeklődtünk Bartha Zoltán vezérigazgatótól és Béres Attila területi vezetőtől.

Illegális székelyhídi szemétlerakó helyeket számoltak fel

Mozaik  , ,   2012. február 11. szombat 

Két illegális szemétlerakó helyet sikerült felszámolni városunkban január folyamán – tudtuk megBéres Attilától,azAVE Bihor cég területi vezetőjétől. Az egyik ilyen hely a Székelyhídról Hegyközszentmiklós felé vezető út mellett, a Vadas erdő bejáratával szemben volt, innen a cég dolgozói tizenkét köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, melynek hetven százaléka pillepalack volt. Ezenkívül még egy kisebb szemétlerakatot is felszámoltak a Házhely végén, a vasúttól az új iskola irányában, itt körülbelül másfél köbméter szemét volt illegálisan tárolva. Megtudtuk, hogy ezekhez az megvalósításokhoz mindenképpen hozzájárult, hogy a helyi önkormányzattal eredményes az együttműködés.

Szemételtakarítás meglepetésekkel

Diáksarok    2011. március 31. csütörtök 

Ha szétnéznénk a városban, azt mondhatnánk rá, hogy „kicsit szemetes ugyan, de azért rendes kis hely”. Ha jobban széttekintenénk, valószínűleg már fölöslegesnek találnánk a kicsit szócskát. Ha viszont egészen a mélyére ásnánk a témának, kétszer is meggondolnánk milyen jelzővel illessük kedves kis városunkat. Néhány szorgalmas diák és egy „diákszellemű” tanár március 12-én, a közeledő ünnep szellemében, kimászott az ágyból hajnalok hajnalán, összeszedte minden erejét, hogy 10 órára odaérjen az iskolához, s társaival együtt tegyen valamit a táj szépségéért.  Az eredeti tervek szerint felderítendő területként az iskolaudvartól a tömbházakig vezető út és közeli környéke volt kijelölve, de ugyebár a szemét vonzza a tekintetet, így hát kénytelenek voltunk kibővíteni ezt a térséget.