^ Vissza Fel
hulladék címke bejegyzései:

Megépül a hulladékátrakó állomás

Közélet  ,   2015. szeptember 25. péntek 

Mint köztudott, még a nyár elején nagy port kavart városunkban a létesülendő hulladékátrakó állomás. Ekkor a polgármesteri hivatal gyűléstermébe hívták meg azokat a személyeket, akik a Nagyléta utca lakóiként, panaszlevelet intéztek a városvezetőkhöz a létesítmény megépítése ellen.

Nézzünk kicsit vissza a kezdetekre. A Bihar Megyei Tanács európai uniós pályázatában Székelyhíd városát kérte fel a hulladékátrakó állomás leendő helyének kijelölésére. 2012-ben szinte kényszerűségből esett erre a helyre a választás. Az önkormányzatnak nem volt más lehetősége, csak a szóban forgó terület volt betelekkönyvezve, ami még helyszínként felmerülhetett volna, mind Natura 2000-es környezetvédelmi terület volt. Az említett nyár eleji gyűlésen jutottak arra a felek, hogy a polgármesteri hivatal és a Pro Székelyhíd Egyesület szervezésében a Nagyléta utca környékén élők meglátogatnak egy már működő hulladékátrakó állomást.

Az önkormányzat minden érintett lakost és céget meghívott az augusztus 27-ei utazásra, amikor a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (röviden MiReHuKöz Kft.) hulladékátrakó állomásának látogatása volt az úti cél.

Tombolával gyűjtik az e-szemetet

Mozaik    2012. május 6. vasárnap 

Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek május 19-én 10 és 17 óra között Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban. Az eddigi gyűjtésekhez hasonlóan minden falu központjában lesz egy-egy gyűjtőpont. Székelyhídon a városháza előtt, a felsővárosi üzlet előtt, az Ibi Bárnál, a kiskágyai benzinkútnál, az Állomás utca és a Kandia kereszteződésében lehet leadni a hulladékokat. Ez alkalommal is minden hulladékért tombola jár, mellyel értékes nyereményeket vihetnek haza a nyertesek.

Felhívás

Mozaik  ,   2011. augusztus 9. kedd 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Megkérjük Önt, hogy az AVE Bihor által kiosztott hulladékgyűjtő edénybe csak a háztartási hulladékot tegye ki. Ne tegyen bele földet, füvet, kavicsot, ágat stb.

Az újrahasznosítható hulladékot (papír, kartonpapír, műanyag palack, műanyag és alumínium dobozok, egyéb fémhulladék) kérjük tegye ki az edény mellé egy zsákba, ezeket minden szemétszállítási napon külön autó gyűjti majd össze.

Megértését és együttműködését előre is köszönjük.
Az AVE Bihor vezetősége

Értesítés

Mozaik    2011. augusztus 9. kedd 

Városunk önkormányzata értesíti a Tisztelt lakosságot, hogy Székelyhíd Város Tanácsának 2011.05.06-án kelt 37. számú határozata alapján mindazon személyek, akik 2011augusztus 1-ig nem kötöttek szemétszállítási szerződést, kötelesek köztisztasági illetéket fizetni.

Ennek értéke a következő:

  • magánszemélyeknél 7 lej/fő/hónap
  • jogi személyiségek esetén 60 lej/m3/hónap

A szemétszállítási szerződés megkötésekor be nem jelentett személyek után ugyanez az illeték számolódik fel.

Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés Székelyhídon és a hozzá tartozó falvakban

Mozaik    2011. július 21. csütörtök 

Elektromos és elektronikai hulladékgyűjtést szerveznek Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban 2011 július 30-án 10-17 óra között. Több hulladékgyűjtőpont lesz, ahová a régi vagy meghibásodott háztartási készülékeket lehet szállítani. Ezek Székelyhídon a következők: a városháza előtt, a felsővárosi üzlet előtt, az IBI bárnál, az Állomás utca és a Kandia kereszteződésében, Érköbölkúton a buszmegállónál, Érolasziban az üzlet előtt, Hegyközszentmiklóson a kultúrház mellett, Nagykágyán az iskolánál, Csokalyon a Fényes-kúriánál. Minden beszolgáltató részt vehet egy nyereménysorsoláson, melyen 5 fűnyírógépet és 20 fúrógépet lehet nyerni.