Mint köztudott, még a nyár elején nagy port kavart városunkban a létesülendő hulladékátrakó állomás. Ekkor a polgármesteri hivatal gyűléstermébe hívták meg azokat a személyeket, akik a Nagyléta utca lakóiként, panaszlevelet intéztek a városvezetőkhöz a létesítmény megépítése ellen.

Nézzünk kicsit vissza a kezdetekre. A Bihar Megyei Tanács európai uniós pályázatában Székelyhíd városát kérte fel a hulladékátrakó állomás leendő helyének kijelölésére. 2012-ben szinte kényszerűségből esett erre a helyre a választás. Az önkormányzatnak nem volt más lehetősége, csak a szóban forgó terület volt betelekkönyvezve, ami még helyszínként felmerülhetett volna, mind Natura 2000-es környezetvédelmi terület volt. Az említett nyár eleji gyűlésen jutottak arra a felek, hogy a polgármesteri hivatal és a Pro Székelyhíd Egyesület szervezésében a Nagyléta utca környékén élők meglátogatnak egy már működő hulladékátrakó állomást.

Az önkormányzat minden érintett lakost és céget meghívott az augusztus 27-ei utazásra, amikor a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (röviden MiReHuKöz Kft.) hulladékátrakó állomásának látogatása volt az úti cél.

A Nagyléta utcai lakosok közül senki sem vállalkozott a fél napot igénybe vevő látogatásra, így Csuka József alpolgármester vezetésével az önkormányzat munkatársain kívül egyedül a Kefegyár képviseletében Pop Rozália utazott Miskolcra, ahol a MiReHuKöz Kft. gazdasági igazgatója, Ladányi Roland fogadta a küldöttséget és vezette végig az állomáson, bemutatva annak működését. Az ottlévők meggyőződhettek arról, hogy a hulladékszállító autók egy torokba beborítják a szállítmányt, abban egy hulladékprés található, mely körülbelül háromautónyi szemetet egy konténerbe sűrít, amelyet, ahogy megtelik, már szállítanak is el.

Hulladékátrakó állomás

Béres Csaba polgármestertől és az illetékes szakemberektől megtudtuk, hogy a városunkban épülendő hulladékátrakó állomás is hasonlóképpen az uniós normáknak megfelelően fog működni, azzal az eltéréssel, hogy itt tizenegy község és város körülbelül 50 ezer lakosától jön a hulladék, mely esetünkben naponta két-három konténernyi mennyiséget jelent, míg a miskolci állomáson ennek a forgalomnak alsó hangon is az ötszöröse zajlik.
Kérdésünkre Ladányi Roland igazgató elmondta, hogy a lakosság, illetve a környéken működő irodák, cégek részéről nem érkezett feléjük semmiféle elégedetlenség, hisz megfelelő módszerekkel meg lehet oldani a keletkező szagok, por vagy csurdaléklé problémáit.

Szeptemberben elkezdődött a hulladékátrakó állomás kivitelezése, úgy tűnik, hogy immár megfelelő információk birtokában a lakosság kedélyei is lecsillapodtak és belátták, hogy nem mindegy, hogy 25 éven keresztül mennyit kell fizetni a szemétszállításért és lássuk be az is előny, hogy az állomás létrejöttével jó néhány munkahely teremtődik városunkban és egy újabb lépést tehetünk annak érdekében, hogy régióközponttá váljunk.


Írta: Fekete Katalin