^ Vissza Fel
hulladékgyűjtés címke bejegyzései:

Szelektív hulladékot gyűjtöttek a versengő bihardiószegi diákok

Mérföldjáró  , ,   2022. június 10. péntek 

Szelektívhulladékgyűjtő-versenyen jeleskedtek a Bihardiószegi 1-es Számú Általános Iskola tizenhárom osztályának tanulói az idei tanév második félévében. Hét tonna kartont, közel egy tonna műanyagot és 2,7 mázsa alumínium dobozt sikerült a diákoknak összegyűjteniük, miután négy hónap alatt négy alkalommal vették át a hulladékokat. Ezek értékesítésével 3600 lejt szereztek az osztályok. Továbbá a műanyag kupakokat külön gyűjtötték a gyerekek, amiket karitatív célra a Kicsi Noelért Egyesületnek ajánlottak fel. Az első helyezett V. B osztály osztálykirándulást nyert, a többi résztvevő pedig a saját tantermére fordíthatja az általa gyűjtött hulladékból befolyt pénzösszeget.

Hetente tavaszi szemétszedés a városban

Közélet    2021. április 10. szombat 

Tavaszi szemétszedési akciót szerveznek péntek délutánonként székelyhídi fiatalok. Hívnak és várnak mindenkit, aki szeretne azért tenni, hogy a környezetünk tisztább legyen.

Az akcióra jelentkezni a helyhatóságnál lehet. Legutóbb tíz fiatal vett részt és két tucat zsák szemetet gyűjtöttek össze, a Nagyléta (Leta Mare) és az Állomás (Gării) utcáját sikerült mentesíteniük a hulladéktól.

Köszönjük munkájukat!

Jutalom jár környezettudatos cselekedetekért

Közélet    2019. szeptember 10. kedd 

Négy tonnányi elektromos hulladék gyűlt össze az idén másodszor szervezett ilyen jellegű akció során. Az érdeklődők szeptember első szombatján 10–18 óra között kereshették fel a parkolóban felállított gyűjtőpontot vagy vehették igénybe a hulladékgyűjtő autókat, amelyek a nap folyamán Székelyhíd utcáin, illetve a városhoz tartozó falvakon gyűjtötték össze az elromlott elektromos készülékeket.

A lakosok környezettudatos cselekedeteit a szervezők tombolaszelvényekkel jutalmazták, melyeket aznap este 19 órától sorsoltak ki. A szerencsés nyertesek közül Medve Károly és Beniamin Nan hajszárítót, Derecskei Judit és Kovács Adalbert mixert, Borozsnyai Kristóf és Faragó Erik vasalót, Kiss Ibolya pedig mikrohullámú sütőt vihetett haza.

Tisztelt lakosok!

Közélet    2019. június 28. péntek 

Ezúton ismét emlékeztetjük Önöket az újrahasznosítható hulladékok gyűjtésének fontosságára. Megkérjük, hogy a háztartásban keletkező újrahasznosítható hulladékokat gyűjtsék és tárolják külön a háztartási hulladéktól.

Újrahasznosítható hulladékok: PET-palack (flakon), sörös-, energiaitalos-, üdítős és egyéb fém vagy alumínium dobozok (konzerv, spray-es dobozok), öblítős, mosogatószeres, mustáros, ketchupos palackok, üvegek (italos és befőttesüvegek) – ezek legyenek kimosva, kiürítve, élelmiszertől mentesek, füzetek, könyvek (kivétel a használt papírtörlő és apró papírdara­bok). Jelenleg ezeket a sárga zsákba kell gyűjteni. Hamarosan kiosztjuk a kék színű zsákokat is, amelybe csak a papír és karton alapanyagú újrahasznosítható hulladékokat kell majd gyűjteni, külön a műanyag és fémhulladékoktól. A nagyobb méretű kartont és fóliát, kérjük tegyék a zsák mellé összekötve.

Tavaszi nagytakarítás Székelyhídon és a hozzátartozó falvakban

Közélet  ,   2018. április 28. szombat 

Idén is megszervezte a munkaköri nyelven csak „tavaszi nagytakarításként” emlegetett hulladékgyűjtő akciót Székelyhíd város önkormányzata. Az intézmény környezetvédelmi osztályának munkatársai a mindennapi szemétszedési munkálatok mellett az átmeneti évszakokban hatványozottabban figyelnek a köztéri teendőkre. Így a természet ébredésekor, tavasszal is a szociális munkások bevetésével tisztítják meg városunk és a hozzá tartozó falvak közterületeit. A tavaszi nagytakarítás, amelyhez az eszközöket az önkormányzat biztosítja, több szakaszban zajlik.

Díjmentes lomtalanítás és szelektív hulladékgyűjtés Hegyközszentmiklóson

Közélet  ,   2015. október 19. hétfő 

Október 24. szombat

Tisztelt lakosok a Székelyhídi Városi Önkormányzat és a AVE Bihor cég őszi lomtalanítási akciót szervez.

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett nagydarabos hulladékoktól, lomoktól:

  • építési törmeléket
  • autógumit
  • zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)

Ne készítsen ki:

  • a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot (ezt kéthetente elszállítják)
  • mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot (trágya)

Kérjük, hogy a megadott napon 8-10 óra között tegyék ki az elszállítandó lomokat.

A lomok kikészítésének módja:

  • Kérjük, hogy a lomot olyan helyre helyezzék ki, amely járművünkkel könnyen megközelíthető.
  • Fontos, hogy a lomokat ne tegyék az úttestre, mert akadályozhatják a forgalmat, illetve balesetet okozhatnak.
  • Kérjük, hogy a közterületi rend megóvása érdekében a feltüntetett kikészítési időpontban helyezzék csak ki a lomot.

Szelektív hulladékgyűjtés: fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fém doboz, italos kartondoboz kérjük, ne a lomokkal együtt helyezze ki, hanem külön-külön.

Ha valaki nem tudja az udvaráról kihozni a lomokat, jelezze a 0762-830344-es telefonszámon és segítünk.

Megépül a hulladékátrakó állomás

Közélet  ,   2015. szeptember 25. péntek 

Mint köztudott, még a nyár elején nagy port kavart városunkban a létesülendő hulladékátrakó állomás. Ekkor a polgármesteri hivatal gyűléstermébe hívták meg azokat a személyeket, akik a Nagyléta utca lakóiként, panaszlevelet intéztek a városvezetőkhöz a létesítmény megépítése ellen.

Nézzünk kicsit vissza a kezdetekre. A Bihar Megyei Tanács európai uniós pályázatában Székelyhíd városát kérte fel a hulladékátrakó állomás leendő helyének kijelölésére. 2012-ben szinte kényszerűségből esett erre a helyre a választás. Az önkormányzatnak nem volt más lehetősége, csak a szóban forgó terület volt betelekkönyvezve, ami még helyszínként felmerülhetett volna, mind Natura 2000-es környezetvédelmi terület volt. Az említett nyár eleji gyűlésen jutottak arra a felek, hogy a polgármesteri hivatal és a Pro Székelyhíd Egyesület szervezésében a Nagyléta utca környékén élők meglátogatnak egy már működő hulladékátrakó állomást.

Az önkormányzat minden érintett lakost és céget meghívott az augusztus 27-ei utazásra, amikor a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (röviden MiReHuKöz Kft.) hulladékátrakó állomásának látogatása volt az úti cél.