Ezúton ismét emlékeztetjük Önöket az újrahasznosítható hulladékok gyűjtésének fontosságára. Megkérjük, hogy a háztartásban keletkező újrahasznosítható hulladékokat gyűjtsék és tárolják külön a háztartási hulladéktól.

Újrahasznosítható hulladékok: PET-palack (flakon), sörös-, energiaitalos-, üdítős és egyéb fém vagy alumínium dobozok (konzerv, spray-es dobozok), öblítős, mosogatószeres, mustáros, ketchupos palackok, üvegek (italos és befőttesüvegek) – ezek legyenek kimosva, kiürítve, élelmiszertől mentesek, füzetek, könyvek (kivétel a használt papírtörlő és apró papírdara­bok). Jelenleg ezeket a sárga zsákba kell gyűjteni. Hamarosan kiosztjuk a kék színű zsákokat is, amelybe csak a papír és karton alapanyagú újrahasznosítható hulladékokat kell majd gyűjteni, külön a műanyag és fémhulladékoktól. A nagyobb méretű kartont és fóliát, kérjük tegyék a zsák mellé összekötve.

Ha a zsákokba a fent említett dolgokon kívül mást is beletesznek (pl: ruhanemű, állati-növényi eredetű hulladék stb.), nem visszük el. Azoknál a cégeknél, ahol nagyobb mennyiségű újrahasznosítható hulladék van, előzetes egyeztetés alapján szállítjuk el. Ugyanakkor felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a 2018/74. kormányrendelet és a 2019/31. törvény értelmében idén július 1-jétől büntető árat kell alkalmazni azok esetében, akik nem gyűjtik külön az újrahasznosítható hulladékot a háztartási hulladéktól.

Ha változik a háztartásban élő személyek száma, kérjük 30 napon belül értesítsenek minket.

Megkérünk mindenkit, hogy legkésőbb reggel 7 óráig helyezzék ki a hulladékokat, hogy autóink összegyűjthessék.

Ne felejtse, hogy az Ön településén, az újrahasznosítható hulladékok gyűjtése: Székelyhídon minden kedden, Érolasziban, Érköbölkúton és Hegyköz­szentmiklóson minden hónap harmadik keddjén, Csoka­lyon és Nagykágyán pedig minden hónap negyedik keddjén van.

Tisztelettel, AVE Bihor KFt.