^ Vissza Fel
szemétgyűjtés címke bejegyzései:

„Te szedd!” a szemetet

Közélet    2015. október 24. szombat 

A „Let’s Do It, Romania!” akció az ország egyik legnagyobb önkéntes mozgalma. Az akciót azért szervezik meg rendszeresen minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket a szétdobált szeméttől. A mozgalom keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a „Te szedd!” önkéntesei.

A szervezők szeretnék, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra, és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett az is fontos, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére.

A „Te szedd!” egy nemzetközi akció. Románia 2010-ben csatlakozott a Let’s Clean Up Europe! elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre, és amelynek keretében egy hétvégén, egyszerre szedik a szemetet kontinensünk polgárai.

Önkéntes tereptisztítás az Érnél és az iskolánál

Közélet  ,   2013. október 2. szerda 

Önkéntesek egy csoportja gyűjtött szemetet Székelyhíd több pontján szeptember 28-án, szombaton. Az országos „Let’s do it Romania” nevű szemétgyűjtési akció keretében a helyi önkormányzat és a megyei vízügyi hivatal érmelléki kirendeltsége reggel 8 órára várta az embereket, akik az Ér folyó, ismertebb nevén a „tankárok” Csokalytól Székelyhídig eső részére összpontosítva hulladékot és szemetet gyűjtöttek. A Kolokán Egyesület vezetői és önkéntesei szintén csatlakoztak az akcióhoz, a Petőfi Sándor Elméleti Liceum környekén gyűjtötték össze az eldobott szemetet. Mindkét helyszínen a gyűjtéshez a kesztyűket és a zsákokat az AVE cég helyi kirendeltsége biztosította.

24 órából 24 órát állunk az Önök rendelkezésére

Kanapé  ,   2010. április 25. vasárnap 

Béres Attila, az AVE hulladékgyűjtő cég székelyhídi vezetője az érmelléki szemétszállításról

 

Az AVE osztrák tulajdonban lévő szemétszállító vállalat, amely jelenleg 9 országban van jelen Európában. Romániában több megyében is működik, Bihar megyében három éve tevékenykednek. A szalontai után létrehozott székelyhídi fiókszervezet tavaly ősztől működik, az AVE Bihor kirendeltségének székelyhídi vezetője Béres Attila. 2009. szeptember 1-jén keztem el dolgozni, a székelyhídi AVE vezetőjeként. Jelenleg 15 fővel dolgozunk.