^ Vissza Fel
szemétszedés címke bejegyzései:

Önkéntes szemétszedési akciót indítottak a fiatalok

Kultúra    2019. október 28. hétfő 

Mindez úgy kezdődött, hogy a szemétszedési mozgalmat kezdeményező székelyhídi fiatalember, Milotai Kristóf barátokat, ismerősöket keresett fel annak érdekében, hogy kicsit megtisztítsák az utcákat Székelyhíd azon részén, ahol ők és családjaik élnek.

A kamaszok fejüket összedugva úgy gondolták, hogy ennél sokkal többet is képesek tenni. Ezért úgy döntöttek, hogy egész településüket szeretnék szebbé varázsolni. Ennek érdekében mozgalmukat elkezdték interneten is hirdetni, hogy bárki csatlakozhasson hozzájuk, aki szeretne valamit tenni a város utcáinak képét rontó hulladék és szemét eltüntetése érdekében. A tervek szerint hetente egyszer – vagy ha idejük engedi, akár többször is – megrendezik majd a szemétszedést, minden egyes alkalommal Székelyhíd városának más-más pontjára összpontosítva, ezzel is megpróbálva felhívni az emberek figyelmét arra, hogy milyen káros és rossz dolog a szemetelés.

Önkéntes tereptisztítás az Érnél és az iskolánál

Közélet  ,   2013. október 2. szerda 

Önkéntesek egy csoportja gyűjtött szemetet Székelyhíd több pontján szeptember 28-án, szombaton. Az országos „Let’s do it Romania” nevű szemétgyűjtési akció keretében a helyi önkormányzat és a megyei vízügyi hivatal érmelléki kirendeltsége reggel 8 órára várta az embereket, akik az Ér folyó, ismertebb nevén a „tankárok” Csokalytól Székelyhídig eső részére összpontosítva hulladékot és szemetet gyűjtöttek. A Kolokán Egyesület vezetői és önkéntesei szintén csatlakoztak az akcióhoz, a Petőfi Sándor Elméleti Liceum környekén gyűjtötték össze az eldobott szemetet. Mindkét helyszínen a gyűjtéshez a kesztyűket és a zsákokat az AVE cég helyi kirendeltsége biztosította.

Extrém szemétszedés

Diáksarok  ,   2010. április 30. péntek 

A diáktanács kitakarította az iskola környékét
A Föld Napja alkalmából megszervezett szemétszedési akció nem mondható nagyszabásúnak, de extrémnek mindenképp. A Székelyhídi Diáktanács április 23-i rendezvénye mondhatni családias volt, mivel körülbelül húszan vettek részt rajta – külön köszönet a VII. E. osztálynak, akik testületileg ott voltak –, azonban a célnak tökéletesen megfelelt a létszám, hisz csak az iskola és a központba vezető „járda” környékét voltak hivatottak megtisztítani. Extrémnek és eseménydúsnak azért nevezhető, mivel nem egy-két váratlan fordulat színesítette a takarítást.