Remekül teljesítettek Székelyhíd táncosai az idei, VII. Ki mit tud? tehetségkutató vetélkedő megyei döntőjében. A Tini Dance Center és a B612 győztesként, a Free Steps második helyezéssel, a Cuc Silvia–Pop Dávid páros pedig különdíjjal távozott a november utolsó napján a Nagyváradi Állami Színház épületében megtartott versenyről. 

 

A döntő gála kezdetén a gyönyörűen felújított és ünneplőbe öltöztetett színpadon Biró Rozália, a rendezvény fővédnöke elmondta, hogy mennyire fontos a fiatal, lelkes tehetségek felfedezése, felkarolása, az összefogás, amelyet a Ki mit tud?-rendezvény jelent a Bihar megyei magyarság körében. „E közösségi mozgalommá terebélyesedhetett rendezvény egy nagy családdá kovácsol gyereket, szülőt, pedagógust, művészeti vezetőt és szervezőket is” – hangoztatta a fővédnök asszony.
Székelyhidat a döntőben elsőként a gyermek korosztály, modern tánc kategóriájában a Mészáros Ildikó által alapított és koreografált Free Steps képviselte. Ez a csapat igazi szülinapi ajándékként fogadta a gálán való részvételt, hiszen a tagok épp a tánccsoport alakulásának negyedik évfordulóját ünnepelték. A felnőtt produkciók egyéb nemzetiségek, klasszikus tánc versenyszámában Cuc Silvia és Pop Dávid lépett a világot jelentő deszkákra. ők jelenleg a nagyváradi Francisc Hubic Művészeti Iskola modern tánc szakán tanulnak, ahol a modern balett alapjait sajátítják el Gavrié Ramona tánctanárnő segítségével. A székelyhídi versenyzők közül utoljára az Oláh Katalin Melinda által alapított és koreografált Tini Dance Center és a B612 lépett színpadra. Előadásukkal méltóképpen zárták a rangos rendezvényt, bebizonyítva, hogy harmadik éve töretlenül méltóak a Ki mit tud? képzeletbeli dobogójának legfelső fokára.
Minden résztvevő táncosunknak és koreográfusnak gratulálunk és köszönjük, hogy ismét büszkék lehettünk rájuk, hogy ismét öregbítették városunk hírnevét.
A Ki mit tud?-döntő megszervezését a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Bihar Megyei Hagyományőrző és Népszerűsítő Központ támogatta.

 
Fekete Katalin