^ Vissza Fel
projekt címke bejegyzései:

Összetartó közösséget alakítanak ki

Közélet  , ,   2020. február 29. szombat 
 427

Az Európai Unióról cserélnek tapasztalatokat a testvértelepülések találkozóján

Testvértelepülési találkozót szerveznek Székelyhídon április 23–26. között. Az Egy összetartóbb EU kialakítása mezőgazdasági információcsere révén elnevezésű rendezvénysorozaton edelényi, héhalmi, mucsonyi (Magyarország), kamocsai és kürti (Szlovákia) képviseletek vesznek részt.

A négynapos találkozó egyik célja, hogy összefogja a három országból érkező testvértelepülések közösségeit. A küldöttségek közösen megismerkednek az Európai Uniót átfogó mezőgazdaságra és az e mögött álló kereskedelemre vonatkozó működésével. Továbbá az olyan jellegű országos vagy regionális szabályozásokról, törvényekről és jellemzőkről cserélnek tapasztalatokat, melyek elősegítik ezen közösségek későbbi fejlődését, illetve fennmaradását az Európai Unió egészséges versenyhelyzetének tükrében.

Testvérvárosi találkozón az érolaszi küldöttség

Ajánló  ,   2016. augusztus 29. hétfő 
 782

„Közös európai építkezés → Európa jövője” címmel a szlovákiai Inám község az
„Európa a polgárokért” program keretében testvérvárosi találkozót rendezett. A projektet az Európai Unió finanszírozta lehetővé téve, hogy 987 állampolgár találkozhasson egy helyen, akik közül 50 Cserháthalápról (Magyarosrzág), 25 Vlachova Lhota településről (Csehország), 20 Patak városból (Magyarország), 10 Stara Moravica településről (Szerbia), 25 Érolasziből (Románia), 30 Gyöngyössolymosról (Magyarország), 27 Spytkowice településről (Lengyelország) és cca. 800 Inámról (Dolinka) és környékéről érkeztek.

Közös álmunk egy modern, ízléses városközpont

Közélet  ,   2014. február 4. kedd 
 1 133

Ismertették Székelyhíd megújuló centrumának látványterveit

Bemutatta Székelyhíd megújuló városközpontjának látványterveit az arculati kézikönyv összeállításával megbízott Fekete Albert marosvásárhelyi tájépítészmérnök. A diavetítéses ismertetést a városi tanács tagjai és érdeklődők szemlélhették meg január 21-én, kedden délben a városháza tanácstermében.
Először a főtér és a kapcsolódó utcaszakaszok szabadtéri építészeti vázlattervét nézhettük meg. Külön kihangsúlyozódott egy gyülekezésre, ünneplésre, együttlétre alkalmas, reprezentatívan kialakított terület létrehozása. Többen hozzászóltak a világháborús emlékmű körül egyedi térburkolattal ellátandó, a meglévő fákat megtartó tér tervéhez. Vita nem alakult ki, mert abban mindenki egyetértett, hogy városunknak szüksége van egy igényes, a helyiek és az átutazók számára is tetszést arató központra. A tájépítészmérnök kiemelte, hogy mennyire fontos egy ilyen park tervezésekor az akadálymentes és egyetemes építkezés (a kerekes székesek, a babakocsit tolók és a gyengén látók számára).

Rizikó nélkül nincs siker

Közélet    2010. június 13. vasárnap 
 711

Európai uniós pénzforrásokból megvalósuló beruházások, projektek Székelyhídon

 

Kiss Sándor Elek polgármesteri tanácsadót, a székelyhídi polgármesteri hivatal pályázatokért felelős munkatársát kérdeztük az önkormányzat európai uniós pályázatokkal kapcsolatos tevékenységéről, folyamatban levő és tervezett projektjeiről. A tanácsadó részletezte a pályázatokkal foglalkozó csapat 2008 óta megnyert, megvalósulásnak indult, folyamatban levő projektjei közül a színház felújítását, az új futballpályát, a háromhektáros park és négy napközi otthon építését a hátrányos helyzetű gyerekek számára,  a roma projekteket, a Dankó Pista utca rendezését, az aquapark létesítését, 20 km mezőgazdasági út aszfaltozását…