^ Vissza Fel
konferencia címke bejegyzései:

„Minőség és másság”

Közélet  ,   2015. július 2. csütörtök 
 802

Konferencia a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásáért

Minőség és másság címmel zajlott az a konferencia Székelyhídon június 11-én, melyet a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása, szocializálása érdekében szerveztek. Fekete Katalin a konferencia moderátoraként köszöntötte vendégeket. A konferencia szervezői Vad Márta, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum és Nagy Gabriella, a margittai Horváth János Elméleti Líceum igazgatója voltak. Rajtuk kívül az elnökségben részt vett Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere, Pocsai Zoltán, Margitta polgármestere, valamint L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője. A konferenciát megtisztelte jelenlétével Biró Rozália szenátor, Szabó Ödön parlamenti képviselő, Kéri Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, dr. Pető Csilla és Sele Tünde tanfelügyelők.

Hősrobbanás Székelyhídon

Ajánló,Kultúra  ,   2014. június 3. kedd 
 693

Érdekes előadások, bensőséges hangulat a FÜGGŐleges Keresztény Ifjúsági Konferencián

Hatalmas hősrobbanás „rázta meg” Székelyhídat, hiszen itt rendezték meg az idei FÜGGŐleges Keresztény Ifjúsági Konferenciát május 16–18. között. Az évente megrendezendő találkozó mindig más helyszínen és más témákkal várja a fiatalokat egy közös együttlétre, ahol különböző életkérdésekre, miértekre keresik a válaszokat. A rendezvény neve az Istenhez való kötődésre, függőségre utal, de a felekezeti hovatartozás nem jelent akadályt. A CE szövetség szervezésében a környező településekről közel kétszáz, tizennégy-tizenkilenc év közötti fiatal érkezett a helyi református parókiára.

Mi a geotermikus projekt?

Közélet  , ,   2013. július 4. csütörtök 
 677

Sokat segít a címben feltett kérdés megválaszolásában, ha valaki termálvízforrásokban gazdag környéken él – akár Székelyhídon vagy Macedónia fővárosában, Skopjéban, esetleg Mszczonówban, Lengyelországban. Még közelebb lehetett jutni a helyes válaszhoz Massa Maritimában, Olaszországban, ahol a geotermikus energiák hasznosításának tapasztalatiról konferenciát és bemutatót is tartottak. Június 10–11-én a toszkán kisvárosban nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is megtapasztalható volt a termálvíz életet jobbító hatása, és ez esetben nem strandokról vagy élményfürdőkről volt szó. 

Érték-határ konferencia

Ajánló    2011. április 28. csütörtök 
 716

Tisztelettel meghívjuk Önt az „Érték-határ: Innovatív határon átnyúló közösségi szolgáltatási rendszer kialakítása” című projekt nyitókonferenciájára. A konferencián bemutatjuk, hogy a projekt résztvevői egy egyedülálló együttműködést határoztak el a települési és térségi közszolgáltatások nyújtásában, a településgazdálkodás értékközpontú átalakításában. A projekt sikeréhez nagyban hozzájárulhat a közszolgáltatások nyújtásában érdekelt civil és vállalkozói szféra minél aktívabb bekapcsolódása.

Borturizmus az Érmelléken

Közélet  , , ,   2010. május 30. vasárnap 
 727

Az érmelléki borászoknak, tisztviselőknek és minden érdeklődőnek szerveztek konferenciát május 29-én, szombaton. Előadást tartott dr. Popa Dorin egyetemi tanár Borászat és faluturizmus közötti kapcsolatban rejlő lehetőségekről, dr. Sásga Géza, a budapesti Borkollégium tagja a borkóstolás gyakorlatáról, illetve Nagy Tímea pályázatfigyelő az ebben a témában fellelhető megpályázható kiírásokról. A rendezvény főtámogatója a Corvinus Támogatásközvetítő Zrt. volt.